Σκόρδο, το μαγικό «ελιξίριο» της σωστής υγείας!
Σκόρδο, το μαγικό «ελιξίριο» της σωστής υγείας!

Σκόρδο, το μαγικό «ελιξίριο» της σωστής υγείας!

Λίγο σκόρδο την ημέρα, κάνει το γιατρό πέρα. Η παροιμία αυτή έτσι θα έπρεπε να ήταν διατυπωμένη. Αναρίθμητες έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης σκόρδου και κάθε νέα μελέτη αποκαλύπτει ακόμη περισσότερα οφέλη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το σκόρδο επί αιώνες (το συνιστούσε ακόμη και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής) καθώς είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τεσσάρων σκελίδων σκόρδου την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ποικίλων ασθενειών.

Αλλά ας εστιάσουμε στα βασικότερα. Εκατοντάδες μελέτες από σημαντικούς ερευνητές παγκοσμίως αποδεικνύουν τα ευεργετικά οφέλη του σκόρδου στο καρδιαγγειακό σύστημα. H μορφή του σκόρδου που χρησιμοποιήθηκε σε αυτές τις μελέτες ήταν το εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης (Aged Garlic Extract). Γιατί; Eπειδή το εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης είναι το μόνο σκεύασμα σκόρδου που περιέχει 100% βιοδιαθέσιμα ενεργά συστατικά. Oι ερευνητές γνωρίζουν ότι, σε αντίθεση με τις άλλες μορφές σκόρδου όπως οι σκόνες και τα λάδια σκόρδου, τα ενεργά συστατικά του σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης ανιχνεύονται στο αίμα του ανθρώπινου οργανισμού, άρα είναι σίγουρα δραστικά.

Το σκόρδο όμως αποτελεί πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό συστατικό που εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών. H μολυσμένη ατμόσφαιρα, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα πετροχημικά, η έκθεση σε ακτινοβολία, οι χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες και το κάπνισμα μας εκθέτουν σε περισσότερες ελεύθερες ρίζες. Ένας μεγάλος αριθμός χρόνιων παθήσεων φθοράς όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το Parkinson αλλά και ορισμένοι τύποι καρκίνου συνδέονται με τη δράση των ελευθέρων ριζών.

Tο σκόρδο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης και προστασίας της υγείας μας, και βρίσκεται δίπλα μας. Tι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα προϊόν που ρίχνει τη χοληστερίνη, προστατεύει από αγγειακή θρόμβωση, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ταυτοχρόνως εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου!

Επιπλέον,  το σκόρδο όσο κι αν δεν έχει συνδεθεί με μια ενεργή και υγιή ερωτική ζωή λόγω μυρωδιάς, είναι μια από τις βασικές τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο. Γιατί ακριβώς συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία της καρδιάς. Ειδικότερα, έρευνες επιβεβαιώνουν πως η κατανάλωσή του αναστέλλει τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία (ναι, και σε αυτά που διατρέχουν τα ανδρικά «μόρια») παρεμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έτρωγαν σκόρδο για να διατηρήσουν το σφρίγος και τη ζωτικότητά τους. Κράτησε λοιπόν γερή την καρδιά σας αλλά και τη στύση σου, προσθέτοντας λίγο σκόρδο στη διατροφή σου (ιδανικότερα μέσα στη μέρα και όχι στο πιάτο της ρομαντικής σας βραδιάς).

Αν πάλι σε ενοχλεί η μυρωδιά του, μπορείς να το καταναλώσεις σε μορφή συμπληρώματος διατροφής. Πάτησε ΕΔΩ .

15 Σεπτεμβρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.