10 συνήθειες φροντίδας του δέρματος που βοηθούν στην ακμή
10 συνήθειες φροντίδας του δέρματος που βοηθούν στην ακμή

10 συνήθειες φροντίδας του δέρματος που βοηθούν στην ακμή

Συνήθως μιλάμε για ακμή εφήβων αλλά η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και αργότερα, κατά την περίοδο της ενηλικίωσης, της εγκυμοσύνης και πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει ήπια ακμή ή πιο σοβαρή. Για το θέμα της ακμής, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να διαγνώσει το είδος της και να σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή. Όσες έχετε ακμή, μπορείτε νa ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές φροντίδας που συνιστούν οι δερματολόγοι και βοηθούν στην θεραπεία της ακμής:

  1. Κάνετε ντους δύο φορές την ημέρα και μετά από εφίδρωση. Πρέπει να πλένετε το δέρμα σας το συντομότερο δυνατό μετά την εφίδρωση, ειδικά όταν φοράτε καπέλο ή κράνος. Η εφίδρωση μπορεί να επιδεινώσει την ακμή.
  2. Χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να εφαρμόσετε ένα απαλό καθαριστικό, η χρήση πετσέτας ή σφουγγαριού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.
  3. Αποφύγετε να τρίψετε το δέρμα σας, το τρίψιμο του δέρματός σας μπορεί να επιδεινώσει τα σημάδια ακμής.
  4. Ξεπλένεστε πάντα με χλιαρό νερό
  5. Λούζεστε τακτικά, καθημερινά εάν έχετε λιπαρά μαλλιά.
  6. Κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας γιατί μπορεί να προκαλέσετε εξάρσεις.
  7. Φροντίζετε τα νύχια σας να είναι κοντά.
  8. Αποφύγετε να πιέσετε ή να σκάσετε τα στίγματα της ακμής γιατί το δέρμα σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καθαρίσει και ο κίνδυνος δημιουργίας ουλών αυξάνεται.
  9. Μείνετε μακριά από τον ήλιο και το σολάριουμ. Το μαύρισμα βλάπτει το ακνεϊκό δέρμα σας. Επίσης, ορισμένα φάρμακα για την ακμή κάνουν το δέρμα πολύ ευαίσθητο στο υπεριώδες φως του ήλιου και των συσκευών μαυρίσματος. Μην ξεχνάτε ότι η χρήση σολάριουμ αυξάνει κατά 75% τον κίνδυνο για μελάνωμα.
  10. Να είστε απαλοί με το δέρμα σας και να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα, όπως αυτά που δεν περιέχουν αλκοόλ.

 

25 Νοεμβρίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.