10 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και τον Σεπτέμβρη
10 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και τον Σεπτέμβρη
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

10 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και τον Σεπτέμβρη

Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά κι εσύ αναπολείς τις ξέγνοιαστες ημέρες των διακοπών, που έκανες ηλιοθεραπεία. Δεν χρειάζεται να μελαγχολείς επειδή η ευκαιρία σου να απολαύσεις τη θάλασσα περιορίζεται σε μία ημέρα την εβδομάδα, κάθε Κυριακή. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να καταφέρεις να διατηρήσεις το μαύρισμά σου καθ' όλη τη διάρκεια του Φθνινοπώρου.

Ακολούθησέ τους και δεν θα το μετανιώσεις:

Διατροφή. Το ήξερες πως υπάρχουν τροφές, τις οποίες αν τις καταναλώσεις βοηθάς τον οργανισμό σου να μαυρίσει. Πώς; Βοηθούν στην εξισορρόπηση του σμήγματος, στη λίπανση του δέρματος και στην παράταση της δράσης της μελανίνης. Ε, λοιπόν, αυτές είναι όσες είναι πλούσιες σε β-καροτένιο, Β12 και Βιταμίνη Α, όπως τα καρότα, τα βερίκοκα, τα μάνγκο, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, το πεπόνι, τα αυγά, το βοδινό κρέας, η τομάτα, η πορτοκαλί πιπεριά, το καρπούζι και το γάλα.

Ενυδάτωση. Η ενυδάτωση είναι το νούμερο 1 μυστικό για υγιές δέρμα, αλλά και για το μαύρισμα. Το ενυδατωμένο δέρμα διατηρεί το μαύρισμα πολύ περισσότερο καιρό από το ξηρό. Για αυτό μην ξεχνάς ποτέ το body lotion μετά το μπάνιο ή ακόμα καλύτερα, σε υγρό δέρμα άπλωνε ένα λάδι ενυδάτωσης και βαθιάς θρέψης. Άλλωστε, με το λάδι η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο λαμπερή και ακόμα πιο μαυρισμένη.

Νερό. Η ενυδάτωση ξεκινά εκ των έσω για αυτό βοήθησε την επιδερμίδα σου καταναλώνοντας την ημέρα κατά μέσο όρο 1,5 λίτρο νερό.

Κρύα ντους. Να θυμάσαι, τώρα που ακόμη ο καιρός είναι ζεστός, να κάνεις κρύα και όχι ζεστά ντους, διότι το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα. Άλλωστε τα κρύα ντους συσφίγγουν και την επιδερμίδα...

Αφρόλουτρο. Ταυτόχρονα με το ντους φρόντισε το αφρόλουτρο σου να είναι σούπερ ενυδατικό.

 

Απολέπιση. Η απολέπιση, αν την κάνεις σωστά, είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους σου στη μάχη για διατήρηση του μαυρίσματος. Πρόσεχε! Πρέπει να απλώνεις το scrub μία φορά την εβδομάδα και με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην τραυματιστείς. Έτσι, θα διώξεις τη νεκρή στοιβάδα, η επιδερμίδα σου δεν είναι πλέον θαμπή και το μαύρισμα θα διαρκέσει περισσότερο.

After sun προϊόντα. Αυτή τη μία φορά την εβδομάδα που θα απολαμβάνεις το μπάνιο σου στη θάλασσα και τον ζεστό φθινοπωρινό ήλιο, να φροντίσεις να το κάνεις σωστά. Αφού επιστρέψεις στο σπίτι, έχεις-δεν έχεις καθίσει πολλή ώρα στην ξαπλώστρα, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα after sun προϊόν, σκοπός του οποίου είναι αφενός να ενυδατώσει την επιδερμίδα σου κι αφετέρου να βοηθήσει το δέρμα σου να διατηρήσει τη μελανίνη.

Self tanning. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μπορείς να απλώνεις στην επιδερμίδα σου ένα self tan προϊόν.

Αποτρίχωση. Την περίοδο που εκτίθεσαι στον ήλιο ή επιθυμείς να διατηρήσεις το μαύρισμά σου ακόμα περισσότερο από την περίοδο του καλοκαιριού, απόφυγε να κάνεις αποτρίχωση με ζεστό κερί, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να αφυδατώσεις ακόμη περισσότερο το δέρμα σου, προκαλώντας του σοκ με την υπερβολική θερμότητα, αλλά και να απομακρύνεις όχι μόνο τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου, αλλά και υγιή.

Αντηλιακή προστασία. Ότι το φθινόπωρο, ο υδράργυρος δεν φτάνει τους 40 βαθμούς και το γεγονός ότι δεν πας στην παραλία τόσο συχνά όσο το καλοκαίρι, δεν σημαίνει ότι ο ήλιος δεν είναι εξίσου επικίνδυνος. Για αυτό ποτέ μην εκτίθεσαι σε αυτόν ακόμη και αυτή τη μία φορά την εβδομάδα χωρίς το αντηλιακό σου.

30 Αυγούστου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.