10 tips για να χάσεις τα κιλά του Πάσχα γρήγορα κι εύκολα
10 tips για να χάσεις τα κιλά του Πάσχα γρήγορα κι εύκολα

10 tips για να χάσεις τα κιλά του Πάσχα γρήγορα κι εύκολα

Όσο και να προσπάθησες να συγκρατηθείς, ξέφυγες. Παραδέξου το. Όλοι το κάναμε. Το Πάσχα είναι σκέτος πειρασμός κι εσύ (κι εμείς) υπέκυψες στο μοσχομυρωδάτο τσουρέκι με τη μαστίχα και το μαχλέπι, τα κόκκινα αυγά, το κοκορέτσι, το αρνάκι, τα πασχαλινά κουλουράκια κι ένα σωρό άλλες λιχουδιές, που και μόνο ένα γεύμα να έτρωγες, πήρες μέσα σε τρεις μέρες τόσες θερμίδες και τόσα «κακά» λιπαρά όσα δεν παίρνεις μέσα σε δύο εβδομάδες.

Κρίμα δεν είναι ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τα καλοκαιρινά μπάνια να πετάξουμε όλο τον κόπο του χειμώνα για τρεις μέρες; Ε, κρίμα είναι.

Για αυτό σου έχουμε μερικά tips για να επιστρέψεις άμεσα και χωρίς κόπο στη φόρμα σου. Πριν το διαβάσεις όμως, να θυμάσαι βέβαια ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σε καταλάβει πανικός και να το ρίξεις στη μονοφαγία, προκειμένου να απαλλαχθείς από τα περιττά κιλά. Η ιδανική λύση και σε αυτήν την περίπτωση είναι η εφαρμογή ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής, πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά και ποικιλία τροφίμων που θα σε βοηθήσει να χάνεις 1,5 κιλό λίπους την εβδομάδα. Τα κιλά της νηστείας και του Πάσχα χάνονται εύκολα, αρκεί να ακολουθηθεί ο σωστός τρόπος. O οργανισμός έχει αφομοιώσει τα συγκεκριμένα, που σημαίνει ότι ακολουθώντας ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, μπορούν να «εξαφανιστούν» εύκολα και μόνιμα.

Τώρα, για να βοηθηθείς να επιστρέψεις στην ισορροπία σου, κάνε τα εξής τρικ:

Βάλε χρώμα στο πιάτο σου και συγκεκριμένα το μπλε

Σωστά διάβασες. Μπλε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δίσκοι και τα πιάτα στα fast food είναι χρωματιστά. Όπως φαίνεται, εκ φύσεως τα χρώματα κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί μας ελκύουν περισσότερο και υποσυνείδητα, μας «ανοίγουν» την όρεξη. Ο Tamal Dodge, πιστοποιημένος δάσκαλος yoga στην Αμερική, εξηγεί ότι οι μελέτες λένε πως, αν βάλουμε το φαγητό μας σε μπλε πιάτα, «αναγκαζόμαστε» να φάμε λιγότερο. Στην περίπτωση που θέλεις μια έξτρα βοήθεια για να μειώσεις την όρεξή σου εκτός από το χρώμα του πιάτου εμπιστεύσου τα κατάλληλα προϊόντα.

Συνέχισε να τρως πασχαλινά αυγά

Ευτυχώς, κάθε χρόνο βάφουμε πάρα πολλά. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, όσοι έτρωγαν αυγά για πρωινό, έχασαν περισσότερο βάρος, λίπος και πόντους από τη μέση τους, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν κάτι ψωμοειδές με την ίδια ποσότητα θερμίδων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η υψηλότερη περιεκτικότητα των αυγών σε πρωτεΐνη, βοηθά να παραμείνουμε πληρέστεροι για περισσότερο και άρα να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για αυτό συνέχισε μέχρι και το καλοκαίρι να τσουγγρίζεις κάθε πρωί!

Ναι στην πρωτεΐνη, όχι στον υδατάνθρακα

Όπως προείπαμε, αν έχεις βάλει σκοπό να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά, τότε η πρωτεΐνη είναι δυνατός σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια. Κι αυτό γιατί διασπάται με αργό και σταθερό ρυθμό ώστε να μην πεινάς συνεχώς και να αποφύγεις τις λιγούρες. Εξίσου σημαντικός είναι βέβαια ο ρόλος της στη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής σου μάζας, η οποία είναι μεταβολικά ενεργή κι έτσι σε βοηθά να καις θερμίδες ακόμη κι όταν κοιμάσαι!

Ιδανικές πηγές πρωτεΐνης στο πλαίσιο μιας δίαιτας εκτός από τα αυγά είναι και το κοτόπουλο, ο σολομός, το γιαούρτι, οι φακές, ο τόνος κ.α. Επίσης, μπορείς ενδιάμεσα στα γεύματά σου να επιλέγεις σνακ και μπάρες με βάση την πρωτεΐνη. 

Τώρα, αν δεν μπορείς χωρίς υδατάνθρακα, ήτοι ψωμί και ζυμαρικά, προτίμησε τα προϊόντα ολικής άλεσης συνδυασμένα με πρωτεΐνη και βοήθησε τον οργανισμό σου να δεσμεύσει τους υδατάνθρακες.

Κλείσε την τηλεόραση, το tablet, το pc και το Netflix!

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη ακούσει, μελέτες έδειξαν ότι τρώμε περίπου 40% περισσότερο όταν χαζεύουμε στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. «Το να επικεντρώνεσαι στο γεύμα σου είναι πολύ σημαντικό εάν θέλεις να έχεις τον έλεγχο της ποσότητας φαγητού που τρως», λένε οι ειδικοί.

Do it like Tabata

Είτε γυμνάζεσαι είτε όχι, καλό θα ήταν να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου τη γυμναστική Tabata. Οι συνεδρίες Tabata είναι σύντομες: 20 δευτ. γρήγορης άσκησης ακολουθούμενα από 10 δευτ. χαλάρωσης –και επανάληψη της διαδικασίας 8 φορές. Έρευνες έχουν αποφανθεί ότι, με αυτό τον τρόπο, το σώμα μας συνεχίζει να καίει θερμίδες για αρκετή ώρα αφότου έχουμε σταματήσει την άσκηση. Κάψε ακόμη περισσότερες θερμίδες επιλέγοντας λιποδιαλύτες. 

Καλύτερα να μασάς

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, το μάσημα των τροφίμων γύρω στις 40 φορές, αντί για το μέσο όρο των 15, βοηθάει να τρώμε περίπου 12% λιγότερο φαγητό. Η μελέτη βρήκε ότι το να μασάμε περισσότερες φορές σχετίζεται άμεσα με χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης που διεγείρει την όρεξη και με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης CCK, που πιστεύεται ότι μειώνει την όρεξη. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά μεταφράζεται σε απώλεια 11 κιλών το χρόνο.

Η στοματική υγιεινή σύμμαχος στον πόλεμο κατά του λίπους

Το βούρτσισμα των δοντιών μεταξύ των γευμάτων, μπορεί να κατευνάσει την συνήθεια να τρώμε σνακ. Βούρτσισε και τη γλώσσα, για να περιορίσεις τη λιγούρα για «κάτι αλμυρό» -όπως τα πατατάκια. Επιπλέον, το βούρτσισμα της γλώσσας βοηθά στη βελτίωση της γεύσης, που σημαίνει ότι την κάνει πιο ευαίσθητη στην αλμυρή γεύση των τροφίμων και μπορεί να ικανοποιηθεί με μια χούφτα chips -αντί για όλο το πακέτο.

Ρύθμισε τις ορμόνες σου

Πριν ξεκινήσεις τον αγώνα σου κατά του λίπους, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι απλά ένας καυστήρας θερμίδων. Είναι μια ορμονικά πολύπλοκη μηχανή, που άλλα θρεπτικά στοιχεία θα τα χρησιμοποιήσει σαν δομικά υλικά για την οικοδόμηση και συντήρηση πολύτιμων δομών (οστά, μυς, όργανα, αγγεία, δέρμα) και άλλα θα τα χρησιμοποιήσει σαν παράγοντες βιολογικής επικοινωνίας (υποδοχείς λήψης σημάτων και μεταφορείς σημάτων). Επίσης, κάποια από τα θρεπτικά στοιχεία θα τα κάψει πλήρως για την παραγωγή ενέργειας, άλλα θα τα κάψει εν μέρει, ενώ τελικά από την ενέργεια που θα παραχθεί από την όποια καύση, ένα -διαφορετικό κάθε φορά- ποσό της θα σπαταληθεί ως θερμότητα.

Η συσσώρευση σωματικού λίπους είναι καθαρά ορμονική υπόθεση, που για να συμβεί χρειάζεται απαραιτήτως να μεσολαβήσει μια εξαιρετικά σημαντική ορμονική δύναμη, η ινσουλίνη. Χωρίς ινσουλίνη δεν παράγεται λίπος στο σώμα και δεν εισχωρεί το διατροφικό λίπος στα κύτταρά μας. Όταν κυκλοφορεί πολλή ινσουλίνη στο αίμα (υπερινσουλιναιμία), συσσωρεύουμε σωματικό λίπος ακόμα κι αν περιορίσουμε θερμίδες ή λιπαρά. Επίσης, η ινσουλίνη θα «φτιάχνει» λίπος μέσα μας από γλυκόζη, ακόμα κι αν δεν τρώμε λιπαρά. Επειδή, λοιπόν, η υγεία και το φυσιολογικό σωματικό βάρος είναι θεμελιώδους σημασίας, η επίτευξη της σωστής διατροφής μπορεί να γίνει μόνο μέσω της υπερέχουσας οδού της ορμονικά «έξυπνης» διατροφής. Το 2011, δύο νέα διατροφικά μοντέλα στις ΗΠΑ, το «Πιάτο της Υγιεινής Διατροφής» και το «Διατροφικό Πιάτο» αντικατέστησαν τη Διατροφική Πυραμίδα του 1992 και ανέδειξαν την αξία των βιταμινών, ιδιαίτερα της βιταμίνης D, στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής. Βοήθησε τον οργανισμό σου να καταπολεμήσει την κατακράτηση και να απορροφήσει τη βιταμίνη D που χρειάζεται.

Ξέχνα τις σως

Σταματώντας την κατανάλωση διαφόρων σως, όπως η κέτσαπ, η μουστάρδα ή η μαγιονέζα, γλιτώνουμε 100 θερμίδες ημερησίως. Αυτό από μόνο του, μας εξασφαλίζει, σε ένα χρόνο, την απώλεια 10 κιλών! Σαν να μοιάζει λίγο πιο νόστιμο τώρα το λαδόξυδο, ε;

Ποιο συμπλήρωμα να επιλέξω;

Τέλος, αν αναρωτιέσαι πώς θα επιλέξεις το σωστό συμπλήρωμα διατροφής που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά του Πάσχα έως το καλοκαίρι, δεν έχεις παρά να σκεφτείς ότι χρειάζεσαι ένα διπλό συμπλήρωμα διατροφής για ενεργό αδυνάτισμα, που να περιέχει ενεργά θρεπτικά συστατικά τα οποία υποστηρίζουν μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού, όπως το Fit & Lean της Power Health.

Περιέχει 30 κάψουλες Fit&lean MB, ήτοι εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, yerba mate, πικραλίδας, σπόρων σταφυλιού, κετόνες ράσμπερι, καθώς και νιασίνη, βιταμίνες Β1, Β6, Β12. Η βιταμίνη B6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου και στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας. Οι βιταμίνες Β1, Β6, Β12 και η νιασίνη συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.

Και 30 κάψουλες Fit&lean FB, ήτοι χολίνη, L-καρνιτίνη, ινοσιτόλη, βεταΐνη, εκχυλίσματα αγκινάρας και τζίντζερ. Η χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων.

3 Μαΐου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.