3 φυσικά αντιοξειδωτικά στη μάχη κατά του άγχους
3 φυσικά αντιοξειδωτικά στη μάχη κατά του άγχους

3 φυσικά αντιοξειδωτικά στη μάχη κατά του άγχους

Οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν το πιο συχνό πρόβλημα ψυχικής υγείας, καθώς προσβάλλουν έναν στους τρεις ενηλίκους κάποια στιγμή στη ζωή τους και σχεδόν τους μισούς πάσχοντες από κατάθλιψη. Σε αυτή την κατηγορία των αγχωτικών διαταραχών συγκαταλέγεται και το λεγόμενο οξειδωτικό στρες.

Το οξειδωτικό στρες δημιουργείται από την αύξηση των ελεύθερων ριζών, που μεταξύ άλλων προκαλούν και πρόωρη γήρανση. Η αύξηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και πιο συγκεκριμένα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κοινό άγχος, την καθιστική ζωή, τον ελλιπή ύπνο, την κακή διατροφή, τη χρόνια κόπωση, αλλά και τα χημικά που περιέχονται στις επεξεργασμένες τροφές.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα καταπολεμήσεις το άγχος και το στρες, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η αντιμετώπισή τους είναι πολύπλοκη. Συμπεριλαμβάνει ειδικές θεραπείες και φάρμακα καθώς και αλλαγές στον τρόπο ζωής, που στόχο έχουν να διεγείρουν το αίσθημα ηρεμίας των ασθενών. Στις αλλαγές αυτές συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση της διατροφής γιατί πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μολονότι δεν υπάρχουν τρόφιμα που να θεραπεύουν το άγχος, η προσεγμένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει.

Η πιο ενδεδειγμένη διατροφή για την αντιμετώπιση του άγχους είναι η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τη φυσική ασπίδα του οργανισμού σου απέναντι στις ελεύθερες ρίζες.

Τα τρία top αντιοξειδωτικά για να θωρακιστείς απέναντι στο άγχος είναι:

Ο κουρκουμάς , το τζίντζερ και ο ψευδάργυρος .

  • Ο κουρκουμάς είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, μαχόμενο τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν διάφορους τύπους καρκίνων όπως του προστάτη, του δέρματος, και του εντέρου.
  • Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
  • Ο ψευδάργυρος που τον συναντάμε κυρίως στο κόκκινο κρέας, τα φασόλια και τα στρείδια είναι ένα μέταλλο του οποίου οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του έχουν τεκμηριωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ αναρίθμητες μελέτες έχουν διαπιστώσει, μεταξύ άλλων, πως μειώνει τα συμπτώματα του στρες.

 

24 Σεπτεμβρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.