5 ερωτο-απαντήσεις για τις μάσκες προσώπου
5 ερωτο-απαντήσεις για τις μάσκες προσώπου
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

5 ερωτο-απαντήσεις για τις μάσκες προσώπου

Η επιδερμίδα έχει πολλές ανάγκες. Η ενυδατική ή αντιρυτιδική κρέμα ή το serum δεν αρκούν για να τις καλύψουν. Χρειάζονται βοήθεια. Αυτή τη βοήθεια θα τη βρεις στις μάσκες προσώπου. Πριν όμως αφιερώσεις μία ημέρα την εβδομάδα στη beauty περιποίησή σου θα πρέπει να ξέρεις την απάντηση στα εξής ερωτήματα:

Γιατί να κάνω μάσκα προσώπου;

  • Διότι, οι μάσκες προσώπου έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά από την κρέμα ή το serum σου.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω μάσκα προσώπου;

  • Αυτό εξαρτάται από τη μάσκα που θα επιλέξεις. Υπάρχουν  μάσκες για μικροαπολέπιση, απολεπιστικές και καθαρισμού με άργιλο,  οι οποίες απορροφούν  τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα. Αν λοιπόν, το παρακάνεις, αν δηλαδή, ξεπεράσεις τις δύο φορές την εβδομάδα, τότε ενέχει ο κίνδυνος να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Γιατί; Διότι η  επιδερμίδα το αντιλαμβάνεται ως εξωτερική επίθεση κι έτσι κάνει το λεγόμενο rebound, όταν δηλαδή η επιδερμίδα δεν έχει ενυδάτωση, παράγει παραπάνω σμήγμα για να αναπληρώσει αυτό το κενό. Άρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια λιπαρή επιδερμίδα να γίνει ακόμη πιο λιπαρή. Έτσι, θα έχεις μια λιπαρή αφυδατωμένη επιδερμίδα. Με λίγα λόγια, το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Πώς πρέπει να κάνω τη μάσκα για να θεωρηθεί σωστός τρόπος;

  • Η επιδερμίδα πρέπει πάντα να είναι καθαρή για να μπορέσει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας. Έτσι, για πρώτο βήμα πλύν’την με με ένα gel καθαρισμού κι έπειτα, προτίμησε για αρχή μια απολεπιστική μάσκα, έτσι ώστε τα συστατικά της επόμενης μάσκας ή της κρέμας ή του serum ή και των τριών να μπουν σε βάθος. Αν δεν έχεις τέτοια μάσκα πέρασε μια λοσιόν απολέπισης.
    Σε δεύτερο χρόνο, κάνε μια μάσκα καθαρισμού με άργιλο. Συνήθως, απορροφά τη λιπαρότητα και την βγάζει προς τα έξω. Έτσι εν προκειμένω, πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα: Πρώτον, μην την αφήσεις παραπάνω ώρα από όσο χρειάζεται. Τρία λεπτά είναι αρκετά καλά. Όταν το παρακάνεις, αφυδατώνεσαι. Δεύτερο, μην την κάνεις αμέσως πριν από ένα μεγάλο event, τύπου δυο μέρες πριν, αλλά μία εβδομάδα πριν. Κι αυτό γιατί, οι συγκεκριμένες μάσκες απορροφούν τη λιπαρότητα, βγάζοντάς την προς τα έξω, κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει και κανένα σπυράκι έτσι όπως βγαίνει προς τα έξω η λιπαρότητα. Άρα απόφυγε την clay mask και επίλεξε μία μάσκα λάμψης.

Τι είναι το multi masking;

  • Το multi masking είναι η εφαρμογή διαφορετικών μασκών στο πρόσωπο, που στοχεύει να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε σημείο. Για παράδειγμα οι ρινοπαρειακές και το πηγούνι έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες από τα ζυγωματικά και το μέτωπο. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να εφαρμόσουμε την κατάλληλη μάσκα στο σημείο που πρέπει.

Μάσκα για απολέπιση, καθαρισμό, ενυδάτωση ή σε μορφή gel;

  • Αν πάλι δεν το έχεις και πολύ και θέλεις να βάλεις μία μάσκα σε όλο το πρόσωπο και να τελειώνεις, τότε, κάνε το multi masking αλλιώς: Αφού κάνεις μια απολεπιστική μάσκα, μετά κάνε μια μάσκα καθαρισμού (σ.σ. μιλάμε πάντα για διαφορετικές ημέρες). Έπειτα, αν έχεις έξτρα θέμα με λιπαρότητα, προχώρησε σε μια ενυδατική μάσκα ή μια μάσκα σε μορφή gel.
    Ειδικά για τις μάσκες σε μορφή gel, καλό είναι για να τις διατηρείτε καλύτερα να τις βάλετε στο ψυγείο. Είναι ιδανικές για το καλοκαίρι και για περιστάσεις έπειτα από ξενήυχτι και hangover, διότι λόγω ψύχους σου προσφέρουν άμεση ανακούφιση και ξεπρήζουν το πρόσωπο.

21 Μαρτίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.