5 tips για να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία μετά τις διακοπές
5 tips για να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία μετά τις διακοπές

5 tips για να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία μετά τις διακοπές

Back to reality. Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, ενώ εσύ έχεις ήδη αποχαιρετίσει την ξεγνοιασιά των διακοπών, επιστρέφοντας στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η ζέστη ακόμα καλά κρατεί, αλλά εσύ δεν έχεις όρεξη για τίποτα, νιώθεις μια περίεργη κόπωση, έχεις αϋπνίες, νιώθεις να σε κατακλύζει το άγχος ή είσαι με το παραμικρό περισσότερο ευέξαπτος/-η, πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό ή φτάνεις στο άλλο άκρο δεν βάζεις στο στόμα σου παρά μόνο καφέ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έχεις αυτή τη μελαγχολία μετά τις διακοπές. Είναι συχνό φαινόμενο σε όλο τον δυτικό κόσμο και αντιμετωπίζεται με μερικά απλά tips:

  1. Οι ειδικοί συνιστούν να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο μεταξύ διακοπών και επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς της δουλειάς. Δηλαδή, πρέπει να φροντίζεις να μην επιστρέφεις από τις διακοπές σου μία ημέρα πριν πας στο γραφείο, αλλά τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες νωρίτερα, ώστε να προσαρμοστείς στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού, τακτοποιώντας τα πράγματά σου από τις βαλίτσες σου.
  2. Επίσης, φρόντισε -αν έχεις τη δυνατότητα- να δουλέψεις με μέτρο. Όταν επιστρέψεις στη δουλειά ή στο σχολείο σου, ξεκίνα με πιο χαλαρούς ρυθμούς και μην μπεις κατευθείαν στα βαθιά, αλλά πάρε τον χρόνο σου.
  3. Κάθε φορά που νιώθεις την καθημερινότητα να σε πνίγει, κάνε 5 λεπτά διάλειμμα από ό,τι κάνεις εκείνη τη στιγμή και σκέψου πόσο όμορφα πέρασες στο νησί. Αυτό θα σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να συνεχίσεις με μεγαλύτερη όρεξη το διάβασμα ή τη δουλειά.
  4. Κάνε γυμναστική. Πάντα η άσκηση βοηθάει στο να έχουμε καλή διάθεση, καθώς με αυτήν εκκρίνεται η λεγόμενη ορμόνη της ευτυχίας, κατά κόσμον ενδορφίνες.
  5. Βοήθησε τον οργανισμό σου να ξεπεράσει τη μελαγχολία μετά τις διακοπές με φυτικά συμπληρώματα διατροφής.

Solgar 5-HTP (5-hydroxytryptophan) Complex-30 κάψουλες

ή το Solgar 5-HTP (5-hydroxytryptophan) Complex-90 κάψουλες

Το 5–HTP της Solgar είναι συμπλήρωμα διατροφής για ενήλικες, απαραίτητο στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος και της όρεξης. Το 5–HTP της Solgar περιέχει φυσική 5-ΗΤΡ προερχόμενη από τιτλοδοτημένο εκχύλισμα του αφρικάνικου φασολιού Griffonia simplicifolia. Λόγω των επιδράσεών της στα επίπεδα σεροτονίνης (βοηθάει στην αποτελεσματική αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο), το 5-HTP της Solgar θεωρείται χρήσιμο σε διαταραχές όπως κατάθλιψη, αϋπνία, ινομυαλγία, πονοκέφαλοι καθώς και σε περιπτώσεις βουλιμικής παχυσαρκίας. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η σεροτονίνη είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα της ευημερίας, για την ηρεμία, τη χαλάρωση, την εμπιστοσύνη και τη συγκέντρωση. Ακόμη έχει βρεθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων β-ενδορφίνης, μιας ενδορφίνης που σχετίζεται με ισχυρή αναλγητική δράση. Περιέχει εκτός της 5-ΗΤΡ, βαλεριάνα, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6.

Agan Eusensia Stress Adapt 

Συμπλήρωμα διατροφής με τιτλοδοτημένα φυτικά εκχυλίσματα από βότανα με προσαρμοστικές ιδιότητες (adaptogens), βιταμίνες C και Β5, συστατικά που υποστηρίζουν το σώμα ενάντια σε στρεσογόνους παράγοντες, ενισχύοντας την ομοιόσταση και τη δυνατότητα προσαρμογής σε δύσκολες συνθήκες. Κατάλληλο για vegan και vegetarians. Δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη κι αλλεργιογόνα.

Agan Eusensia No Depress 

Συμπλήρωμα διατροφής με πατενταρισμένο εκχύλισμα κρόκου ( AFFRON®), τιτλοδοτημένα φυτικά εκχυλίσματα από ροδιόλα και γκριφόνια, l–tyrosine, μαγνήσιο και βιταμίνες Β6 και Β12, συστατικά που συμβάλλουν θετικά στην επαναφορά της συναισθηματικής και σωματικής ισορροπίας, την ενίσχυση της διάθεσης και την αντιμετώπιση ψυχολογικών μεταπτώσεων και ψυχικής κόπωσης. Κατάλληλο για vegan και vegetarians. Δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη κι αλλεργιογόνα.

Intermed Solumag Night

Συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου και τη βελτίωση του βιολογικού αποσυγχρονισμού (jet-lag), τη μείωση της κόπωσης και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη φυσιολογική νευρική λειτουργία, με μαγνήσιο, μελατονίνη και το απαραίτητο αμινοξύ τρυπροφάνη. Με γεύση πορτοκάλι.

29 Αυγούστου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.