5 τρόποι να διώξεις τη μελαγχολία του Φθινοπώρου
5 τρόποι να διώξεις τη μελαγχολία του Φθινοπώρου

5 τρόποι να διώξεις τη μελαγχολία του Φθινοπώρου

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά. Οι πρώτες βροχές έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ πλέον, και με την αλλαγή της ώρας, νυχτώνει πολύ πιο νωρίς. Αν νιώθεις πεσμένος, μελαγχολικός κι αδικαιολόγητα κουρασμένος, τότε έπεσες θύμα της μελαγχολίας του φθινοπώρου.

Μην πέφτεις άλλο! Υπάρχουν τρόποι να αποβάλεις τη φθινοπωρινή μελαγχολία, οι εξής πέντε:

  1. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεγάλο όπλο στη φαρέτρα σου κατά της εποχιακής θλίψης είναι ο λεγόμενος εξωραϊσμός. Να σκέφτεσαι δηλαδή, συνειδητά σαν άσκηση, διαρκώς με όμορφα και ευγενή συναισθήματα το καλοκαίρι που πέρασε, πόσο όμορφα ήταν στις διακοπές και πόσο τυχερός είσαι που μπόρεσες να επιστρέψεις ομαλά στην καθημερινότητα. Να θυμάσαι, δηλαδή, ότι αυτά που για σένα είναι αυτονόητα, για άλλους δεν είναι. Άρα είσαι τυχερός!
  2. Γίνε πρωινός τύπος. Όσο περισσότερο μικραίνει η μέρα και το φως του ήλιου χάνεται, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής. Ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτή τη συναισθηματική αναστάτωση είναι να βγαίνεις μια βόλτα στον ήλιο, μεταξύ 6 και 10 το πρωί, όταν το φως έχει τη μεγαλύτερη ένταση. Άλλωστε, η έκθεση στο πρωινό φως του ήλιου, σύμφωνα με έρευνες, διατηρεί την καλή ψυχολογία, παρά την έλευση του φθινοπώρου.
  3. Γέλασε με την ψυχή σου. Το γέλιο προκαλεί την έκκριση ορμονών (π.χ., σεροτονίνη) που είναι χρήσιμες για τη βελτίωση της διάθεσης και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Μην ξεχνάς να χαμογελάς σε κάθε ευκαιρία. Αν δεν το έχεις, ψάξε στο google και θα βρεις classes με θεματική τη γιόγκα γέλιου!
  4. Άλλαξε τη διατροφή σου! Τα ω3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Β5, το ασβέστιο και το φολικό οξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να αποδειχθούν σε πολύ καλούς συμμάχους στην αντιμετώπιση της άσχημης διάθεσης και της μελαγχολίας. Ένταξε στο διαιτολόγιό σου τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά, όπως ο τόνος, σε Β5, όπως οι ηλιόσποροι, σε ασβέστιο, όπως το τυρί και το μπρόκολο και σε φολικό οξύ, όπως οι φακές. Πάντα βέβαια, υπάρχει και η επιλογή των φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής για πιο γρήγορα κι άμεσα αποτελέσματα (συνεπικουρικά με τη διατροφή)

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.