Γιατί νιώθουμε κουρασμένοι την Άνοιξη;
Γιατί νιώθουμε κουρασμένοι την Άνοιξη;

Γιατί νιώθουμε κουρασμένοι την Άνοιξη;

Καθώς το σώμα καλείται να προσαρμοστεί στις αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών κατά την περίοδο της αλλαγής των εποχών, παρουσιάζει συχνά συμπτώματα κόπωσης τα οποία συνήθως διαρκούν μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

Αν λοιπόν, τώρα, που έχει αλλάξει αισθητά ο καιρός, νιώθεις ατονία και πως δεν έχεις καθόλου ενέργεια, ενώ πέρασες το Σαββατοκύριακο στο κρεβάτι με πολλές ώρες ύπνου, να ξέρεις ότι αυτά τα συμπτώματα της ανεξήγητης κούρασης έχουν όνομα: Εαρινή κόπωση.

Το σύνδρομο της εαρινής κόπωσης, εκδηλώνεται κυρίως στις γυναίκες και σε όσους εργάζονται σε συνθήκες έντονου στρες και σχετίζεται με οργανικούς και ψυχολογικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένη αιτία για το σύνδρομο εαρινής κόπωσης δεν υπάρχει, έχουν ενοχοποιηθεί ωστόσο οι ιογενείς λοιμώξεις και οι διαταραχές στο ανοσοποιητικό και στο ορμονικό σύστημα. Άλλες καταστάσεις που το προκαλούν είναι η σιδηροπενική αναιμία και οι διαταραχές της αρτηριακής πίεσης, κυρίως η υπόταση.

Για να την αντιμετωπίσεις μπορείς να κάνεις τα εξής:

  • Ακολούθησε την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχει ως βάση τα μη επεξεργασμένα φυτικά προϊόντα της Μεσογείου, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα πλήρη δημητριακά, το ψωμί ολικής άλεσης, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Θα σου δώσει δύναμη, ενέργεια και θα θωρακίσει το ανοσοποιητικό σου.
  • Ελάττωσε τους καφέδες και την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Πρέπει να αποφεύγεις όσο γίνεται, την καθιστική ζωή, την αϋπνία, το άγχος, το κάπνισμα και την έκθεση σε ρύπους.
  • Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με superfoods και βιταμίνες για τόνωση κι ενέργεια.

20 Μαΐου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.