Γιατί παχαίνουμε τη Σαρακοστή; Τα 7 μυστικά για να μην παχύνεις στη νηστεία
Γιατί παχαίνουμε τη Σαρακοστή; Τα 7 μυστικά για να μην παχύνεις στη νηστεία

Γιατί παχαίνουμε τη Σαρακοστή; Τα 7 μυστικά για να μην παχύνεις στη νηστεία

Πολύς κόσμος παραπονιέται πως ενώ κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής βρίσκεται σε αυστηρή νηστεία, παχαίνει. Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Όταν αποκλείουμε από τη διατροφή μας το κρέας και τα μεγάλα ψάρια, αποκλείουμε και την πρωτεΐνη, που σε συνδυασμό με τη γυμναστική είναι το κλειδί για να παραμένεις σε φόρμα.

Την ίδια ώρα, εντάσσουμε στη διατροφή μας τροφές που μπορεί μεν να είναι πολύ θρεπτικές, αλλά οι θερμίδες τους και η περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακα κι άμυλο σε ανεβάζουν πολλά levels στη ζυγαριά. Αυτές είναι για παράδειγμα η ταραμοσαλάτα (ας μην σου αποκαλύψουμε καλύτερα τις θερμίδες της), ο χαλβάς τύπου μακεδονικός, που έχει ως βάση το άκρως θρεπτικό αλλά και παχυντικό ταχίνι, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς που έχει τόσο ελαιόλαδο όσο 20 χοιρινές μπριζόλες, τα λαδερά φαγητά που όταν τα τρως κάνεις πάρτι με το ελαιόλαδο και το ψωμί, τα τηγανιτά λαχανικά και μαλάκια, όπως οι μελιτζάνες, οι πατάτες, τα καλαμαράκια και πολλά άλλα.

Έτσι, προκειμένου να χορτάσεις και να νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού, οδηγείσαι στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων χωρίς να το καταλαβαίνεις κι ενώ πριν έτρωγες το μεσημεριανό σου με μία φέτα ψωμί, τώρα με τα φασολάκια τρως άνετα τρεις…

Με αφορμή, λοιπόν,  την περίοδο της Σαρακοστής σου παρουσιάζουμε χρήσιμες συμβουλές, ώστε να αποφύγεις την πρόσληψη περιττών θερμίδων:

  • Για πρωινό, προτίμησε μία μπάρα πρωτεΐνης. Εντάξει, αν πεινάς πολύ σου επιτρέπουμε και δύο. Αν η νηστεία σου είναι πολύ αυστηρή, μπορείς να επιλέξεις τις μπάρες πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης.

  • Για δεκατιανό μην υποκύψεις στον πειρασμό του υδατάνθρακα τρώγοντας κριτσίνια. Πιες ένα πρωτεΐνούχο ρόφημα και πάρε ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου ή για να αποδόσεις στο γυμναστήριο.

  • Το μεσημέρι φάε ό,τι θέλεις. Μην καταπιεστείς και σε αυτό το κομμάτι. Απλώς φρόντισε να μην τρως όλη τη Σαρακοστή τηγανιτά λαχανικά ή καλαμαράκια, φάε και κανένα βραστό μπρόκολο ή ψητά μανιτάρια, που είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνών.
  • Για το βράδυ, ένταξε στη διατροφή σου το αβοκάντο, ίσως το μοναδικό φρούτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, ιδανικό για να συνοδεύσεις ένα πιάτο θαλασσινών.
  • Ένα ακόμη μυστικό, όχι μόνο για τη νηστεία, αλλά για κάθε φορά που θέλεις να χάσεις κιλά, είναι να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη στα ροφήματά σου με υποκατάστατα.

  • Επίσης, σε τέτοιες περιόδους που τρέφεσαι με πιο λιπαρές τροφές και με περισσότερο υδατάνθρακα κι άμυλο από ό,τι συνήθως, επίλεξε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου και τους λιποδιαλύτες και πολλά αντιοξειδωτικά, όπως το γαϊδουράγκαθο.

  • Πολύ καλη επιλογή και το Health Aid Livercare, τον απόλυτο φυτικό συνδυασμό για υγιές συκώτι. 

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.