Γιατί την άνοιξη ο ήλιος είναι πιο βλαβερός από το καλοκαίρι;
Γιατί την άνοιξη ο ήλιος είναι πιο βλαβερός από το καλοκαίρι;
Posted in: ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Γιατί την άνοιξη ο ήλιος είναι πιο βλαβερός από το καλοκαίρι;

Μπορεί το αντηλιακό να το έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου με το καλοκαίρι και τα παιχνίδια στη θάλασσα, όμως τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι τα περισσότερα εγκαύματα εξαιτίας της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας σημειώνονται την Άνοιξη.

Γιατί;

Η αιτία που κινδυνεύεις περισσότερο από τον ήλιο της άνοιξης είναι επειδή είναι λίγο πιο… πονηρός. Δεν έχει την καυτή ζέστη του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να ξεγελιέσαι και να ξεθαρρεύεις, την ώρα που το δέρμα σου είναι απροετοίμαστο για να βγει στον ήλιο. Σκέψου ότι τα μέρη του σώματός σου που μέχρι πρότινος ήταν σκεπασμένα με χοντρά πουλόβερ και μπουφάν και έχουν χαμηλή συγκέντρωση μελανίνης, τώρα με την άνοδο της θερμοκρασίας εκτίθενται ξανά στην ηλιακή ακτινοβολία και πολλές φορές χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επίσης, τα τελευταία χρόνια το μειωμένο στρώμα τού όζοντος στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που αφήνει περισσότερες υπεριώδεις να περνούν, συμβάλλει στο να κάνει τον ανοιξιάτικο ήλιο άκρως επικίνδυνο!

Για αυτό λοιπόν, αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου και εφαρμόσεις την κρέμα ημέρας σου, περίμενε περίπου 15 λεπτά να την απορροφήσει η επιδερμίδα σου κι έπειτα εφάρμοσε το αντηλιακό σου. Μην ξεχάσεις να απλώσεις αντηλιακή κρέμα και στον λαιμό και στα αυτιά, αλλά και στις ράχες των χεριών. Το τελευταίο είναι ένα σημείο του κορμιού μας που ξεχνάμε πάντα να βάζουμε αντηλιακό με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο που βγάζει πανάδες. Αν τα ρούχα σου είναι λίγο πιο αποκαλυπτικά, βάλε λίγη ποσότητα και στο ντεκολτέ, αλλά και στα μπράτσα.

Pro Tip: Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα αντηλιακό σπρέι, που μπορείς να το ψεκάζεις ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ σαν face mist. To Vichy Ideal Soleil Brume Fraicheur Visage SPF50 είναι το προϊόν σου.

Μην ξεχνάς πως εκτός από τις πολύ επικίνδυνες παθήσεις για το δέρμα, η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί και πρόωρη γήρανση. Γι' αυτό επίλεξε ένα αντιηλιακό προσώπου.

 

 

22 Απριλίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.