Η σημασία του ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα σου
Η σημασία του ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα σου
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Η σημασία του ντεμακιγιάζ για την επιδερμίδα σου

Η επιδερμίδα σου έχει πολλά να αντιμετωπίσει καθημερινά. Μακιγιάζ, ρύπανση, έντονες εκφράσεις από δυνατές συγκινήσεις, τον δυνατό ελληνικό ήλιο ακόμη και μέσα στο χειμώνα, το κρύο και πολλά άλλα που την αφυδατώνουν και διαταράσσουν το pH της. Γι' αυτό και πρέπει οπωσδήποτε πάντα και παντού να μη ξεχνάς να την καθαρίζεις πριν εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα.

Το ντεμακιγιάζ είναι κάτι που πρέπει να σου γίνει συνήθεια, όπως το πλύσιμο των δοντιών πριν κοιμηθείς. Δεν μπορείς να αφήνεις το δέρμα σου με υπολείμματα μακιγιάζ και ατμοσφαιρικών ρύπων, διότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα έτσι να γίνεται ευάλωτο σε βλάβες και μολύνσεις.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι εάν καθαρίσεις το δέρμα μόνο με το νεράκι της βρύσης απομακρύνεις μόνο τους υδατοδιαλυτούς ρύπους από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου, ενώ αν το καθαρίζεις με σαπούνι τότε αφαιρείς και τους υδατοδιαλυτούς και τους λιποδιαλυτούς ρύπους, ωστόσο έτσι το αφυδατώνεις περισσότερο διότι καταστρέφεις τον όξινο μανδύα του δέρματος αλλοιώνοντας το pΗ.

Αυτό είναι και κάτι που κάνει πολλές γυναίκες να υποτιμούν τη σημασία του ποιοτικού ντεμακιγιάζ. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Χωρίς τον επιμελή καθαρισμό δέρματος, μπορούν να εμφανιστούν σπυράκια, αλλά κυρίως δημιουργούνται πιο γρήγορα ρυτίδες και το δέρμα φαίνεται κουρασμένο και χαλαρό.

Για αυτό δεν έχεις παρά να μάθεις πώς θα αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ από την επιδερμίδα σου:

  • Πρώτον, επίλεξε το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Δεν αρκεί να επιλέγεις μόνο την ενυδατική ή αντιρυτιδική κρέμα σου με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου, αλλά θα πρέπει να το κάνεις και για τα προϊόντα ντεμακιγιάζ.
  • Να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι τα εξής προϊόντα ντεμακιγιάζ:
    Γαλακτώματα: Με κρεμώδη και πλούσια υφή, απλώνονται στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και αφαιρούνται με βαμβάκι. Καλό θα είναι αμέσως μετά να χρησιμοποιείς  μια τονωτική λοσιόν ή να ξεβγάζεις το πρόσωπό σου με καθαρό νερό ή νερό micellaire για να αφαιρέσεις τα κατάλοιπα του γαλακτώματος. Είναι ιδανικά για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες.
    Διαλύματα καθαρισμού, γνωστά και ως νερό Micellaire: Διάφανα σαν νερό, χωρίς σαπούνι, οινόπνευμα και χρωστικές, είναι ιδανικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Απλώστε τα σε βαμβάκι και πέρασε απαλά το πρόσωπο και τα μάτια όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το βαμβάκι να είναι τελείως καθαρό.
    Αφρίζοντα καθαριστικά: Σε μορφή τζελ ή αφρού, απλώνονται κατευθείαν στο πρόσωπο και αφαιρούνται με νερό. Θα πρέπει να τα ξεπλένεις καλά, για να μη μένουν υπολείμματα στο πρόσωπο. Είναι ιδανικά για κανονικές-μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες.
    Μαντιλάκια ντεμακιγιάζ: Πρακτικά και αποτελεσματικά, ιδανικά για ένα γρήγορο ντεμακιγιάζ. Δεν πρέπει να αποτελούν  τη μόνιμη επιλογή καθαρισμού, καθώς δεν καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Θα τα βρείςγια όλους τους τύπους δέρματος.
  • Να θυμάσαι πάντα ότι το ντεμακιγιάζ των ματιών απαιτείται διαφορετικό προϊόν. Τα περισσότερα προϊόντα ντεμακιγιάζ είναι κατάλληλα και για τα μάτια. Ωστόσο, αν επισημαίνεται στη συσκευασία τους το αντίθετο, η αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια θα πρέπει να γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα. Άπλωσε μικρή ποσότητα σε βαμβάκι, τοποθέτησέ το πάνω στο βλέφαρο για λίγη ώρα και σκούπισε απαλά από το εσωτερικό των ματιών προς τα έξω. Επανάλαβε όσες φορές χρειαστεί, αλλάζοντας κάθε φορά το βαμβάκι. Για τις κάτω βλεφαρίδες, χρησιμοποίησε μια μπατονέτα, που θα έχεις βουτήξει προηγουμένως στο καθαριστικό.

 

19 Απριλίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.