Τι είναι τα superfoods και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου
Τι είναι τα superfoods και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου

Τι είναι τα superfoods και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου

Οι υπερτροφέςsuperfoods, όπως είναι γνωστά- είναι τροφές με συμπυκνωμένα θρεπτικές ουσίες, δηλαδή σε μικρές ποσότητες περιλαμβάνουν πολλά ευεργετικά συστατικά, τα οποία είναι εύκολα απορροφήσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό, και έτσι μπορούν συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία του ατόμου.

Τα superfoods δεν αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία. Είναι απλά ένας όρος του μάρκετινγκ που περιγράφει τα τρόφιμα εκείνα που περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, λίγες θερμίδες, λίγη ή καθόλου ζάχαρη και αλάτι, φυτικές ίνες και άλλα ενισχυτικά για την υγεία μας.

Οι υπερτροφές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και πολλές άλλες φυτοχημικές ουσίες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, όπου καταστρέφουν τα κύτταρα στον οργανισμό μας. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από τις συνηθισμένες βιολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό, καθώς και από το κάπνισμα, το άγχος και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Είναι καλό να συμπεριλάβουμε τις υπερτροφές στη διατροφή μας σε συνδυασμό, όμως με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Κάποια από αυτά τα τρόφιμα έχουν θετική επίδραση στην διάθεση, την ενέργεια, τον μεταβολισμό και την όραση. Άλλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την απώλεια βάρους κατά την θερινή περίοδο.

Τα πιο δημοφιλή superfoods είναι:

  • Ιπποφαές: Ενέργεια, τόνωση, όμορφα και υγιή μαλλιά, νύχια και νεανικό δέρμα.
  • Λιναρόσπορος: Υγεία του καρδιαγγειακού και του γαστρεντερικού. Βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Κολοκυθόσποροι: Υγεία ουροποιητικού συστήματος και προστάτη
  • Τζίνσκενγκ: Διατήρηση σωματικής ενέργειας και αντοχής
  • Λουτεΐνη: Διατήρηση της υγείας των ματιών
  • Γκουαρανά: Τονωτικό, και δρα κατά της κούρασης και της κόπωσης
  • Σπιρουλίνα: Αντιοξειδωτική δράση, ενεργοποίηση μεταβολισμού για απώλεια βάρους, ενίσχυση όρασης και μνήμης, βοηθά στις ηπατικές διαταραχές, αποτελεσματική στη θεραπεία των αλλεργιών, βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων σε άτομα που πάσχουν από άσθμα, τη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης σε άτομα με διαβήτη, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την μεγαλύτερη ανάπτυξη των προβιοτικών στον οργανισμό.

30 Μαρτίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.