Ακμή Ενηλίκων. Τι πρέπει να κάνεις;
Ακμή Ενηλίκων. Τι πρέπει να κάνεις;

Ακμή Ενηλίκων. Τι πρέπει να κάνεις;

Παρόλο που η  ακμή θεωρείται συχνά ως ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρεί και τους ενήλικους και μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά τα 40.

Αν και δεν γνωρίζει φύλο, η ακμή επιλέγει συνήθως γυναίκες για ορμονικούς κυρίως λόγους.

Τι πρέπει να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις; Πρώτον, η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο πάνω σε θέματα ακμής κρίνεται απαραίτητη.

Έπειτα, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές των Joshua Zeichner και Rachel Nazarian, διευθυντή της κλινικής κοσμετολογίας και έρευνας στο Mount Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη και επικεφαλής δεραματολόγου στο Schweiger Dermatology Group στη Νέα Υόρκη αντίστοιχα, που μίλησαν στο αμερικανικό Allure.

Οι δύο ειδικοί έχουν να σου προτείνουν τα εξής:

  • Ό,τι και να γίνει, μην επιχειρήσεις ποτέ να «σπάσεις» τα σπυράκια. Ο λόγος είναι ότι το πιο πιθανό είναι να προκαλέσεις ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο δέρμα σου από το να περίμενες μέχρι την επόμενη επίσκεψή σου στον δερματολόγο. Το να προσπαθείς να σπάσεις μια κύστη προκαλεί μόλυνση στην εσωτερική στοιβάδα του δέρματος και διαταραχή της σύστασης της επιδερμίδας από τη διασπορά των βακτηριδίων που βρίσκονται στην κύστη.
  • Όταν νιώθεις ότι πάει να βγει ένα σπυράκι, ακούμπησε σε αυτό το σημείο ένα παγάκι, όπως κάνεις όταν στραμπουλάς τον αστράγαλό σου. Γιατί; Ο πάγος θα περιορίσει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την κύστη και θα μειώσει αμέσως την ερυθρότητα και το μέγεθος του σπυριού.
  • Χρησιμοποίησε προϊόντα που συνδυάζουν δύο ή και τρία συστατικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσεις την πολυκυστική ακμή είναι να χρησιμοποιείς μια θεραπεία συνδυασμού διαφορετικών συστατικών που δρουν με διαφορετικό τρόπο και συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ο Zeichner δηλώνει πως συμβουλεύει τους ασθενείς του να συνδυάζουν το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο βεζοϋλίου. Και για να προλάβεις τον τυχόν ερεθισμό από τη χρήση του τελευταίου, βεβαιώσου ότι πρώτα έχεις ενυδατώσει το δέρμα σου με μια ελαφριά ενυδατική.
  • Τα πάντα ξεκινούν από το σωστό  καθαριστικό προσώπου. Όταν πάσχεις από πολυκυστική ακμή, οφείλες να θεωρείς το καθαριστικό σου όχι ως ένα σαπούνι, αλλά περισσότερο ως την πρώτη μίνι θεραπεία σου. Για αυτό το καθαριστικό σου καλό είναι να περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυκό οξύ και ένα β-υδροξυ οξέα(ΒΗΑ). Το ΒΗΑ είναι μια οργανική ένωση που περιέχει μια λειτουργική ομάδα καρβοξυλικού οξέος και μια λειτουργική ομάδα υδροξυλίου που διαχωρίζεται από δύο άτομα άνθρακα. Συνδέονται στενά με τα άλφα υδροξυοξέα. Το ΒΗΑ βοηθά στην αφαίρεση της περιττής λιπαρότητας, στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ξηραίνει τα σπυράκια.
  • Μετά τον καθαρισμό, επίλεξε ένα ελαφρύ προϊόν ενυδάτωσης . Πολλές γυναίκες με ακμή αποφεύγουν την ενυδάτωση φοβούμενες ότι θα προκαλέσουν λιπαρότητα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις. Το να παραλείπεις την ενυδατική ή το serum σου, το οποίο βοηθά στη θωράκιση της επιδερμικής στοιβάδας, προκαλείς αφυδάτωση στο δέρμα σου και όχι αφαίρεση της λιπαρότητας. Και όταν έχεις αφυδατωμένο δέρμα, τότε είναι που κινδυνεύεις να τραυματίσεις το δέρμα σου από τα προϊόντα καθαρισμού και θεραπείας της ακμής .

8 Ιανουαρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.