Ακνεϊκό δέρμα και χαμηλές θερμοκρασίες: Τι πρέπει να προσέξεις
Ακνεϊκό δέρμα και χαμηλές θερμοκρασίες: Τι πρέπει να προσέξεις

Ακνεϊκό δέρμα και χαμηλές θερμοκρασίες: Τι πρέπει να προσέξεις

Οι κακές διατροφικές συνήθειες, το στρες, η ακατάλληλη φροντίδα του δέρματος, αλλά και οι εποχικές διακυμάνσεις αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες εμφάνισης ακμής, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Τώρα που οι προβλέψεις για νέο χιονιά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η θερμοκρασία θα σημειώσει μεταβολή προς τα κάτω κατά 10 σχεδόν βαθμούς μέσα στην Αττική, το άγχος για εσένα που ζεις με ακμή μεγαλώνει. Κι αυτό γιατί η ακμή του προσώπου, παρουσιάζει συχνά επιδείνωση ή εξάρσεις στις εποχές με το κρύο. Τους χειμερινούς μήνες λοιπόν, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του δέρματος, γεγονός που πολλές φορές οδηγεί στην έξαρση της ακμής.

Τι πρέπει να κάνεις; Αφουγκράσου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, περιόρισε την έκθεσή σου στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και απόκτησε τους απαραίτητους συμμάχους. 

Με το κρύο το δέρμα γίνεται ξηρότερο. Επίσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο χαμηλός βαθμός υγρασίας του περιβαλλοντικού αέρα, οι άνεμοι και η θέρμανση των εσωτερικών χώρων εκτός από την ξηρότητα, κάνουν το δέρμα λεπιδωτό και φολιδωτό. Προκαλούν επίσης ραγίσματα, σπασίματα και ερεθισμό της επιδερμίδας. Για να το αντιμετωπίσεις, προμηθεύεσαι μια πιο πλούσια ενυδατική ή κρατάς την ήδη υπάρχουσα ανανεώνοντάς την περισσότερες φορές. Επίσης, αναγκάζεσαι να πλένεις το πρόσωπό σου συχνότερα. Όλα τα παραπάνω, αντί να σε βοηθήσουν, κάνουν τα πράγματα χειρότερα, προκαλώντας αύξηση των σπασιμάτων και της ερυθρότητας του δέρματος. Για αυτό ΔΕΝ πρέπει να τα κάνεις σε καμία περίπτωση, όσο και να σε «τραβάει» το ήδη ταλαιπωρημένο ακνεϊκό σου δέρμα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να προστατευτείς με το κρύο, κυκλοφορείς με μάλλινο σκούφο και κασκόλ. Απαραίτητα και τα δύο. Φρόντισε τουλάχιστον να είναι πλυμένος και καθαρός ο μάλλινος «εξοπλισμός» που θα ακουμπήσει για ώρες την επιδερμίδα σου και να έχεις ενυδατώσει καλά το πρόσωπό σου με τα κατάλληλα προϊόντα.

Την ίδια ώρα, τον χειμώνα το δέρμα μπορεί να «τρελαθεί» όχι από το κρύο αλλά από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Από τη μία, στον δρόμο θερμοκρασίες κοντά στο 0 κι από την άλλη μέσα στο γραφείο ή το σπίτι, η θέρμανση να είναι στο φουλ και η θερμοκρασία να ξεπερνά τους 25 βαθμούς. Αυτό μπορεί να ερεθίσει και να αφυδατώσει την επιδερμίδα που σε συνδυασμό με τους φραγμένους πόρους, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική έκκριση σμήγματος. Για αυτό καλό θα ήταν να προμηθευτείς έναν υγραντήρα, προκειμένου να ισορροπήσουν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, ενώ αν αισθάνεσαι πολύ ξηρή την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας,  μπορείς να ψεκάζεις συχνά το πρόσωπό σου με ένα ιαματικό νερό με καταπραϋντική και αντιοξειδωτική δράση.

Τέλος, να θυμάσαι πάντα πως η ισοζυγισμένη, υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος και οι τεχνικές ορθού χειρισμού του στρες, βοηθούν σημαντικά στη μάχη σου κατά της ακμής.

22 Ιανουαρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.