Αλόη, μια θεραπεία στη γλάστρα σου!
Αλόη, μια θεραπεία στη γλάστρα σου!

Αλόη, μια θεραπεία στη γλάστρα σου!

Γνωστή στην Αίγυπτο από την αρχαιότητα ως το «φυτό της αθανασίας», η αλόη βέρα αποτελεί ένα από τα πιο θαυματουργά -θα μπορούσε να πει κανείς- φυτά αφού διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία ευεργετικών ιδιοτήτων.

Η αλόη είναι ένα αυτοφυές φυτό που φύεται σε θερμές περιοχές του πλανήτη, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται σε αφθονία. Συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σπαράγγι και το γογγύλι και αυτή η συγγένεια φαίνεται κατά την ανθοφορία της. Η ιδιαίτερη ικανότητά της να κατακρατεί νερό είναι αυτή που τη βοηθάει να επιβιώνει σε ακραία καιρικά φαινόμενα ξηρασίας αλλά και υψηλών θερμοκρασιών. Με κάποιο πολύπλοκο μεταβολισμό, το νερό μετασχηματίζεται σε ένα διαφανές ζελατινώδες υγρό, που είναι και το χαρακτηριστικό όλων των ιδιοτήτων της.

Το φύλλο της αλόης αποτελείται από τέσσερα στρώματα: το φλοιό, τον υποφλοιώδη χιτώνα, το στρώμα της κόλλας και το παρέγχυμα ή πολφός, που είναι το στρώμα το οποίο περιέχει το πολύτιμο ζελέ. Από την επεξεργασία αυτού του ζελέ είναι που παράγονται τα διάφορα προϊόντα της αλόης.

Το ζελέ στο εσωτερικό του φύλλου της συλλέγεται και σταθεροποιείται με ειδική διαδικασία, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν με πολλά θρεπτικά συστατικά το οποίο μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο. Εκτός από νερό περιέχει αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά συστατικά, ανθρακινόνες, σαπωνίνες, σάκχαρα, βιταμίνες, πεπτικά ένζυμα και λιπαρά οξέα.

Η Αλόη Βέρα, λόγω των θρεπτικών της ιδιοτήτων, βοηθά αρχικά στην αποφυγή τραυματισμών στο επιθήλιο και ενισχύει την επούλωσή του όταν αυτό υφίσταται κάποιο τραυματισμό. Δρα ως αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή και διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για τη θεραπεία της πληγής.

Κάνει επίσης, καλό σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου, η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα και η ελκώδης κολίτιδα.

Μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με αρθρίτιδες και διαβήτη, λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε συνδυασμό πάντα με τα φάρμακα που χρειάζονται για την κάθε πάθηση.

Ο συνδυασμός των διαφόρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και ιατρικών μεθόδων με την παράλληλη χορήγηση Χυμού Αλόης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά τον οργανισμό να αναπλάσει τα λευκά, τα ερυθρά και τα αιμοπετάλια. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πώς ένα συστατικό της Αλόης Βέρα, η ανθρακινόνη Εμοδίνη, έχει αντικαρκινική δράση.

20 Δεκεμβρίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.