Αντηλιακό στις ευαίσθητες ζώνες; Ναι το χρειάζεσαι!
Αντηλιακό στις ευαίσθητες ζώνες; Ναι το χρειάζεσαι!
Posted in: ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Αντηλιακό στις ευαίσθητες ζώνες; Ναι το χρειάζεσαι!

Έχουμε την τάση να παραμελούμε μερικά πολύ σημαντικά σημεία του προσώπου, όπως τα χείλη, η κορυφή της μύτης, η ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια και οι λοβοί των αυτιών, αφού είναι τα σημεία που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας. Ακόμη κι αν βάζουμε αντηλιακό κάθε μέρα και το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες πάλι δεν είμαστε 100% προστατευμένες από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αν δεν κάνουμε το ίδιο για την περιοχή των ματιών, των χειλιών και των αυτιών.

Γιατί χρειάζεσαι απαραιτήτως αντηλιακό σε αυτές τις ευαίσθητες ζώνες;

Σύμφωνα με την Elizabeth Tanzi, κλινική ιατρό στο δερματολογικό τμήμα του George Washington University Medical Center, οι περιοχές που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αντηλιακό είναι αυτές. Στην πραγματικότητα, όμως, το στόμα, τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη είναι από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προστατέψεις, καθώς καλύπτονται από ένα πολύ λεπτό προστατευτικό στρώμα κυττάρων, ενώ η μύτη και τα αυτιά εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία. 

Αν σκεφτείς κιόλας, ότι σ' αυτές τις περιοχές φτάνει το ίδιο ποσοστό ακτινών UV σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, και μπορεί να τους προκαλέσει κάψιμο, διχρωμίες, ξηρότητα και πρόωρη γήρανση, τότε αντιλαμβάνεσαι γιατί ένα ένα stick με SPF πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Μερικά αντηλιακά μένουν μόνο στην επιφάνεια του προσώπου, αλλά οι χημικές φόρμουλες διαπερνούν την πρώτη στιβάδα του δέρματος, απορροφώνται και αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία. Από την άλλη τα φυσικά αντηλιακά, σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια, το οποίο παραμένει εκεί και δεν φτάνει σε βάθος. Γι' αυτό, τα περισσότερα αντηλιακά για τα μάτια και τα χείλη είναι χημικής προέλευσης και άρα παρέχουν προστασία μακράς διάρκειας. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να τα ανανεώνεις συστηματικά.

ΕΔΩ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι

7 Ιουνίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.