Απώλεια βάρους και συμπληρώματα διατροφής. Πράγματι βοηθούν;
Απώλεια βάρους και συμπληρώματα διατροφής. Πράγματι βοηθούν;

Απώλεια βάρους και συμπληρώματα διατροφής. Πράγματι βοηθούν;

Αναμφίβολα, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, τόσο για τον διαιτώμενο, όσο και για τον επαγγελματία διαιτολόγο. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για απώλεια βάρους, αρκετοί καταναλωτές επιλέγουν μια σειρά από συμπληρώματα διατροφής , με την προσδοκία ότι θα φτάσουν στον στόχο τους πιο εύκολα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το 15% των ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν βάρος, έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, να πάρουν συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα . Οι γυναίκες φαίνεται ότι τα προτιμούν συχνότερα (21%), ενώ οι άντρες σε μικρότερο ποσοστό (10%).

Τα συμπληρώματα διατροφής κυκλοφορούν σε διάφορες συσκευασίες. Η κάθε μια περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικά συστατικά και διαφορετικές μορφές. Τα περισσότερα είναι εκχυλίσματα φυτικής προέλευσης, περιέχουν φυτικές ίνες, άλατα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μπορεί να κυκλοφορούν σε μορφή χαπιών, σκόνης, σε μπάρες ή ακόμα και πόσιμων ροφημάτων.

Τα σκευάσματα για απώλεια βάρους μπορεί να περιέχουν δεκάδες δραστικά συστατικά με πιο κοινά τα βότανα και τα φυτικά εκχυλίσματα, τις διαιτητικές ίνες, την καφεΐνη, τα προβιοτικά, τη βιταμίνη D και ορισμένα μέταλλα.

Δεν θεωρούνται υποκατάστατα διατροφής. Δηλαδή, δεν λαμβάνονται αντί γεύματος.

Στην ερώτηση, αν τα συμπληρώματα διατροφής συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού βάρους, η απάντηση δεν είναι μονολεκτική. Το μυστικό είναι ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής με τα συμπληρώματα που θα δώσουν μια μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα για αδυνάτισμα. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζονται και συμπληρώματα και όχι… αντικαταστάτες της σωστής διατροφής!

5 Οκτωβρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.