Body Positivity: Μια στάση ζωής για να αλλάξει ο κόσμος σου
Body Positivity: Μια στάση ζωής για να αλλάξει ο κόσμος σου
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Body Positivity: Μια στάση ζωής για να αλλάξει ο κόσμος σου

Ο κόσμος των social media και ειδικά του Instagram είναι ένα εξιδανικευμένο περιβάλλον που μπορεί να δημιουργήσει ανέφικτες προσδοκίες στους περισσότερους χρήστες και ειδικά τις γυναίκες. Κορμιά χωρίς χαλάρωση και κυτταρίτιδα, αψεγάδιαστα πρόσωπα, εντυπωσιακά μακιγιάζ, υπέρκομψες εμφανίσεις, glamorous ταξίδια, τρομερές πόζες, ανεπανάληπτοι έρωτες βομβαρδίζουν καθημερινά την αρχική μας σελίδα. Όλα αυτά είναι ικανά να προβληματίσουν ακόμα και κάποιον με πολλή αυτοπεποίθηση, πόσο μάλλον γυναίκες που ήδη δυσκολεύονται να αποδεχθούν τον εαυτό τους.

Θέλοντας να αντιταχθεί στα πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με σκοπό να αναδείξει δυναμικές αυθεντικές γυναίκες, η Βρετανή ηθοποιός και παρουσιάστρια Jameela Jamil δημιούργησε το 2018 το Instagram account «I Weigh», το οποίο αριθμεί σχεδόν 1,2 εκατ. followers.

Έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσει σε ό,τι αφορά σε θέματα body positivity και να ενθαρρύνει κοινό και media να σταματήσουν να κρίνουν την αξία των ανθρώπων -ιδιαίτερα των γυναικών- από το βάρος και την εικόνα τους εν γένει, η Jameela ενθαρρύνει τις γυναίκες να ποστάρουν selfies που θα δείχνουν ότι «αξίζουν περισσότερο από όσο ζυγίζουν».

Από το πρώτο post, το account γιγαντώθηκε. Άλλωστε, γιατί μια γυναίκα με ακμή πρέπει να ανεβάζει φωτογραφίες μόνο μακιγιαρισμένη ή γιατί μια γυναίκα με καμπύλες πρέπει να ψάχνει μανιωδώς την πόζα που θα τη δείχνει πιο αδύνατη; Οι πραγματικοί άνθρωποι έχουν πραγματικά ψεγάδια, που δεν θα έπρεπε να τους κάνουν να νιώθουν λιγότεροι όμορφοι ή αξιόλογοι. Είναι πραγματικά ανακουφιστικό να βλέπεις ότι και κάποιος άλλος εκεί έξω βιώνει την ίδια κατάσταση με σένα αντί να πασχίζεις να μοιάσεις σε μια φωτοσοπαρισμένη εικόνα προσθέτοντας έξτρα άγχος στην καθημερινότητά σου.

Παραπανίσια κιλά, μικρό ύψος, έντονη ακμή, γκρίζα ή λευκά μαλλιά, ουλές, κυτταρίτιδα, αυτοάνοσα που επηρεάζουν την εμφάνιση όπως η λεύκη, ό,τι κι αν έχεις καλό είναι να το αγαπήσεις. Είναι σημαντικό να αγαπάμε τον εαυτό μας εσωτερικά και εξωτερικά, ακόμα και όταν ο κόσμος του διαδικτύου φαίνεται να μας «μισεί». Δεν χρειάζεται να βάφεις τα μαλλιά σου, να μετράς τις θερμίδες στο φαγητό σου, να κυκλοφορείς μέρα νύχτα με μακιγιάζ, να φαίνεσαι πάντα ξεκούραστη και περιποιημένη, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα που δεν θέλεις. Αν επιλέξεις να καλύψεις ή να κρύψεις κάτι να το κάνεις επειδή νιώθεις εσύ καλύτερα και όχι επειδή το εγκρίνουν οι υπόλοιποι. Στην τελική, τι ξέρουν αυτοί για τη ζωή σου;

26 Απριλίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.