Βρεφική αντικουνουπική προστασία. Τι πρέπει να προσέξω;
Βρεφική αντικουνουπική προστασία. Τι πρέπει να προσέξω;
Posted in: ΜΑΜΑ-ΠΑΙΔΙ

Βρεφική αντικουνουπική προστασία. Τι πρέπει να προσέξω;

Το καλοκαίρι εκτός από τις διακοπές φέρνει τη ζέστη και αυτή τα κουνούπια. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να προστατέψεις το βρέφος σου από την επέλαση των εντόμων; Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζεις πως η βρεφική αντικουνουπική προστασία διαφέρει τόσο από τους ενήλικες όσο και από τα μεγαλύτερα παιδιά. Οι λόγοι είναι προφανείς.

Ιδού μερικά tips για το πώς θα δράσεις προληπτικά:

  • Πρώτον, να θυμάσαι ότι η χρήση εντομοαπωθητικού σε βρέφη αποφεύγεται. Από δύο μηνών και πάνω μπορούμε να πάρουμε κάποια μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητα επιθέματα που τοποθετούνται στην κούνια, στο καρότσι ή στα ρούχα του μωρού.
  • Χρησιμοποίησε κουνουπιέρα στον ύπνο του βρέφους σου και στη βόλτα με το καρότσι.
  • Τοποθέτησε μια γλάστρα με λεβάντα έξω από το παράθυρό του. Η λεβάντα απωθεί τα έντομα.
  • Φρόντισε έξω από το δωμάτιο του παιδιού να μην υπάρχουν στάσιμα νερά, αφού εκεί θα αναπαραχθούν τα κουνούπια. Πότιζε το πρωί τις γλάστρες σου και απομάκρυνε το νερό από τα πιατάκια.
  • Ιδανικά τοποθέτησε σίτες στα παράθυρα του παιδικού δωματίου.
  • Φρόντισε η θερμοκρασία όπου κοιμάται το βρέφος μας να είναι κοντά στους 25 βαθμούς, καθώς όταν δεν δημιουργείται πολλή ζέστη, τα κουνούπια δεν… βρίσκουν έδαφος δράσης. Προτιμότερος τρόπος ένας ανεμιστήρας, που δεν θα φυσάει όμως προς τη μεριά του βρέφους.
  • Κράτησε όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένο το δέρμα του μωρού και φόρεσέ του χαλαρά ρουχαλάκια με μακριά μανίκια, ανοιχτόχρωμα μπλουζάκια και παντελόνια. Για να μη ζεσταίνεται το μωρό, προτιμάμε ρούχα από ελαφριά υλικά, όπως το βαμβάκι.
24 Ιουλίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.