Εκκαθάριση νεσεσέρ: Πότε πρέπει να ανανεώνω τα καλλυντικά μου;
Εκκαθάριση νεσεσέρ: Πότε πρέπει να ανανεώνω τα καλλυντικά μου;
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Εκκαθάριση νεσεσέρ: Πότε πρέπει να ανανεώνω τα καλλυντικά μου;

Είναι κάποιες εποχές του χρόνου που όλες ανανεώνουν το νεσεσέρ τους. Τώρα είναι μια από αυτές. Η άνοιξη, εκτός από ανανεωμένη διάθεση, φέρνει μαζί της και αλλαγές που δεν αφορούν μόνο το ξεσκαρτάρισμα των ρούχων σου αλλά και το νεσεσέρ σου. Και ειδικά τώρα που μένεις σπίτι και η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι μια καλή ευκαιρία για να αποθηκεύσεις ή να «ξεφορτωθείς» πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς τον χειμώνα. Κι ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή οι βαριές συνθέσεις δεν είναι κατάλληλες για την επιδερμίδα σου την άνοιξη, αλλά κι επειδή και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και αν δεν τα αλλάξεις, κινδυνεύεις από μολύνσεις. 

Στο ερώτημα, λοιπόν, «πότε λήγουν τα καλλυντικά;», η απάντηση είναι πολύ απλή: Αν είναι συσκευασμένα, δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ και διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος –ακόμα και στο ψυγείο- τότε μπορείς άφοβα να τα ανοίξεις για πρώτη φορά έπειτα κι από δύο χρόνια. Ωστόσο, αν τα έχεις ανοίξει, τότε θα πρέπει να προσέχεις ένα πολύ σημαντικό σηματάκι στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Αυτό δείχνει ένα ανοιχτό βαζάκι και γράφει συνήθως 12Μ ή 24Μ κοκ, όπου Μ σημαίνει Months (Μήνες) και ο αριθμός αφορά στη διάρκεια ζωής, δηλαδή, όταν παρατηρείς 12Μ, πάει να πει πως το προϊόν από τη στιγμή που θα ανοιχτεί έχει διάρκεια ζωής 12 μήνες, με την προϋπόθεση πάντα ότι το διατηρείς σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Τώρα, όσον αφορά στην ανοιξιάτικη ανανέωση του νεσεσέρ σου. Αφού κάνεις το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα και απαλλαχτείς από τα ληγμένα καλλυντικά σου, τότε επίλεξε προϊόντα ομορφιάς, ενυδάτωσης και περιποίησης προσώπου και σώματος με πιο ελαφριές υφές από αυτές που χρησιμοποιείς τους χειμερινούς μήνες. Το ίδιο ισχύει και τα προϊόντα μακιγιάζ . Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι makeup artists που συμβουλεύουν τις γυναίκες κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες να αντικαταστήσουν το foundation τους με μια BB/CC κρέμα με ελαφριά σύνθεση και με βάση το νερό. Τέλος, αναφορικά με το μακιγιάζ, βάλε στην άκρη τα πολύ σκούρα προϊόντα και προτίμησε φωτεινές σκιές ματιών και απαλά λιπ γκλος ή ζωηρά χαρούμενα κραγιόν.

16 Απριλίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.