Ενυδάτωση το χειμώνα. Την χρειαζόμαστε;
Ενυδάτωση το χειμώνα. Την χρειαζόμαστε;
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Ενυδάτωση το χειμώνα. Την χρειαζόμαστε;

Ο καιρός άλλαξε, η θερμοκρασία έπεσε, οι βροχές έχουν αυξήσει τις ενδείξεις της υγρασίας στην ατμόσφαιρα και ο αέρας έχει παγώσει αρκετά, ώστε να έχει αρνητική επίδραση στο δέρμα σου. Δυστυχώς, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες αφυδατώνουν εξαιρετικά το δέρμα σου με αποτέλεσμα η έντονη ξηρότητα να κάνει την εμφάνισή της σε μερικά ευαίσθητα σημεία.

Μια απλή ενυδατική κρέμα δεν είναι αρκετή. Τι ακριβώς χρειάζεσαι; Μια βαθιά θεραπεία ενυδάτωσης με τεχνολογία υψηλής απόδοσης που να αγκαλιάζει το δέρμα, προσφέροντας βαθιά ενέργεια και ενυδάτωση στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, επιτρέποντάς σου πλέον να είσαι ελεύθερη στις κινήσεις σου και να απογειώσεις τις multi-tasking δεξιότητές σου.

Ιδού μερικά μυστικά για να αντιμετωπίσεις γρήγορα κι αποτελεσματικά τις αρνητικές επιπτώσεις του κρύου στο δέρμα σου:

  • Απόφυγε τα καυτά ντους. Ξέρω πως έχει κρύο και πως ένα καυτό μπάνιο νομίζεις ότι θα σε χαλαρώσει. Μύθος. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες εκτός του ότι επιτείνουν την ξηροδερμία  σε όλο το κορμί σου, προκαλούν μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις και στο νευρικό σου σύστημα ιδίως αν είσαι στις δύσκολες μέρες του κύκλου. Οι γιατροί, δερματολόγοι και γυναικολόγοι, συνιστούν χλιαρά ντους, καθώς σε βοηθούν αφενός να χαλαρώσεις και αφετέρου δεν διαταράσσουν και το pH του δέρματός σου.
  • Χρησιμοποίησε για την αφαίρεση του ένα προϊόν που θα σου προσφέρει και καθαρισμό κι ενυδάτωση. Ιδανικό για την περίπτωση είναι ένα αφρώδες λάδι ντεμακιγιάζ  που θα σου «ξεκουράσει» την επιδερμίδα από την έντονη ξηρότητα και τα συμπτώματα κνησμού που αυτή που αυτή μπορεί να επιφέρει.
  • Μυστικό που πρέπει να θυμάσαι πάντα: Μετά τον καθαρισμό ενυδάτωσε  το δέρμα σου όσο είναι ακόμη υγρό. Εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα όσο ακόμη η επιδερμίδα σου έχει λίγη από την υγρασία του καθαρισμού και ακόμη δεν έχει προλάβει να σε «τραβήξει». Έτσι, θα απορροφηθεί καλύτερα από ό,τι αν το έκανες σε στεγνό δέρμα. Προτίμησε μια ελαφριά 24ωρη ενυδατική κρέμα  που θα σου προσφέρει ματ αποτέλεσμα και βελούδινο τελείωμα. Τώρα, αν θέλεις λίγη βοήθεια παραπάνω με τις ρυτίδες και τη ξηρότητα, τότε επίλεξε ένα πιο ενισχυμένο προϊόν που θα σε ενυδατώσει άμεσα και θα βοηθήσει στην επανόρθωση της υδρολιπιδικής ασπίδας της επιδερμίδας με την πάροδο του χρόνου.
  • Εκτός όμως από τα γνωστά προϊόντα που μας προσφέρουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στη ξηρότητα του χειμώνα, να θυμάσαι πως η φύση σου έχει προσφέρει κι άλλα όπλα. Πρώτο και κύριο: Το νερό. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου εκ των έσω, πίνοντας πολύ νερό, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη κατανάλωση καφέ κι αλκοόλ. Ο καφές και τα οινοπνευματώδη ποτά αφυδατώνουν τον οργανισμό.
  • Επίσης, πολύ βασικό κομμάτι για την ενυδάτωση οργανισμού και προσώπου είναι η διατροφή. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και εκτός του ότι θα βοηθούν τον αγώνα σου στο αδυνάτισμα, παράλληλα είναι αντιοξειδωτικά και παρέχουν σε πρόσωπο κι επιδερμίδα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που σε πολλές περιπτώσεις είναι «καταλύτες» για μια καλή ενυδάτωση προσώπου. 
11 Νοεμβρίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.