Επιστροφή στα θρανία! Πώς να προστατεύσω το παιδί μου;
Επιστροφή στα θρανία! Πώς να προστατεύσω το παιδί μου;
Posted in: ΜΑΜΑ-ΠΑΙΔΙ

Επιστροφή στα θρανία! Πώς να προστατεύσω το παιδί μου;

Η επιστροφή στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ειδικά για τα μικρά παιδιά, είναι κάτι που προκαλεί έτσι κι αλλιώς ανησυχία στους γονείς, πόσο δε μάλλον στην εποχή του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΕ, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι όταν εφαρμόζονται κατάλληλα μέτρα υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας και όταν οι μαθητές μοιράζονται σε διάφορες ομάδες, είναι αρκετά απίθανο να σημειωθούν, μέσα στα σχολεία, περισσότερες μολύνσεις απ’ ό,τι σε άλλους χώρους. Ωστόσο, η ελληνική πραγματικότητα κάνει τους γονείς ανήσυχους.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε γονιός φέτος το φθινόπωρο είναι αφενός να ενημερωθεί για όλα τα δεδομένα κι αφετέρου να ενημερώσει το παιδί του για τους τρόπους με τους οποίους οφείλει να προστατευτεί από τον ιό.

Την ώρα που τα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία που αφορούν στα παιδιά είναι ακόμη περιορισμένα, αλλά και οι μελέτες, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η μετάδοση από παιδί σε παιδί στα σχολεία είναι σπάνιο φαινόμενο και ότι το άνοιγμα των σχολείων μετά την καραντίνα δεν προκάλεσε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, οι γονείς οφείλουν να σκεφτούν τα πράγματα με ψυχραιμία.

Εφοδίασε το παιδί σου με μάσκα και αντισηπτικά gel και μαντηλάκια και συμβούλευσέ το να κάνει τα εξής:

  • Να μην βγάλει τη μάσκα του παρά μόνο αν θέλει να πιει νερό ή να φάει.
  • Αν χρειαστεί να την βγάλει για λίγο, πριν την πιάσει, να έχει πρώτα καθαρίσει τα χέρια του με  αντισηπτικό gel και πάντα να την κρατά από το λάστιχο.
  • Όσο δύσκολο και να του είναι, βλέποντας τους φίλους του μετά από τόσο καιρό, να συγκρατηθεί και να μην τρέξει να τους αγκαλιάσει, αλλά να τους δώσει τον αγκώνα του.
  • Πάντα να έχει στον νου τις αποστάσεις ασφαλείας. Πες του ότι είναι το παιχνίδι του για φέτος. Έτσι θα προκαλεί τον εαυτό του, όπως όταν κάνουμε όταν παίζουμε κουτσό. Δεν υπάρχει παιδί που δεν χαίρεται όταν προκαλεί τον εαυτό του να περπατάει στο ένα πόδι και να τα καταφέρνει.
  • Πριν καθίσει στο θρανίο του, να το καθαρίσει με  αντισηπτικό μαντηλάκι.
  • Και φυσικά, αν θελήσει να βήξει ή φτερνιστεί ακόμα κι αν φοράει τη μάσκα να βάζει μπροστά τον αγκώνα του.

Και καλή covid-free σχολική χρονιά!

3 Σεπτεμβρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.