Express Detox πριν από τη «μάχη» των γιορτών!
Express Detox πριν από τη «μάχη» των γιορτών!

Express Detox πριν από τη «μάχη» των γιορτών!

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ήδη η επέλαση των γλυκών από τις ονομαστικές εορτές έχει ξεκινήσει κι αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον 25 ημέρες ακόμα, μέχρι να τελειώσει κι επίσημα η εορταστική περίοδος στις 8 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, θα βομβαρδίζεσαι από γλυκά, αλκοόλ και πολύ, μα πάρα πολύ φαγητό. Αποκορύφωμα όλων η εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τότε που όλοι νιώθουμε ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στον Θεό τον ίδιο να φάμε μέχρι τελικής πτώσης.

Κι επειδή δεν γίνεται να κάθεσαι στο εορταστικό τραπέζι κι όλοι να τρώνε κι εσύ απλώς να κοιτάζεις, υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις μέχρι την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να «ξεγελάσεις» τον οργανισμό σου για να μην τρελαθεί από τις τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και αλκοόλ των γιορτών.

Αποτοξίνωση. Μπορεί να ακούγεται γενικολογία, αλλά μπορείς με απλά πράγματα να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, πριν αυτός δεχθεί τις τοξίνες των εορτών. Πώς; Καταρχήν, προετοίμασέ τον με τροφές και συμπληρώματα διατροφής που θα βοηθήσουν την πέψη σου και την καλή λειτουργία του εντέρου σου. Για παράδειγμα, πίνε δύο ποτήρια νερό κάθε πρωί και πριν από κάθε γεύμα. Αντί για καφέ, προτίμησε ένα ποτήρι πράσινο τσάι.

Ξεκίνα ήπια άσκηση. Στην περίπτωση που δεν γυμνάζεσαι καθόλου, ο Δεκέμβριος είναι μια πολύ ωραία εποχή για να ξεκινήσεις να αθλείσαι, καθώς η άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Κι επειδή συν Αθηνά και χείρα κίνει, μπορείς για αυτή την περίοδο να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο το σώμα σου, αντικαθιστώντας το γαλάκτωμα που εφαρμόζεις κάθε φορά μετά το ντους με μία κρέμα που αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Πρωτεΐνη. Στην κούρσα μέχρι τις γιορτές, προτίμησε γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη, χωρίς να κάνεις υπερβολές βέβαια. Για παράδειγμα, το πρωί αντί για κρουασάν, προτίμησε μια ομελέτα ή δύο βραστά αυγά. Και το μεσημέρι, αντί για γλυκό μετά το φαγητό, φάε δυο μανταρίνια. Plus, θα ενισχύσεις τον οργανισμό κι απέναντι στα κρυολογήματα με τη βιταμίνη C.

7-days-challenge. Θέσε στον εαυτό σου μια πρόκληση διάρκειας 7ημερών κι ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το φούσκωμα, να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, να ισορροπήσεις ορμονικά και να βελτιώσεις τη λειτουργία του εντέρου σου. Λιποδιαλύτες θα βρεις όλα αυτά που χρειάζεσαι.

Και καλές-detox γιορτές!

11 Δεκεμβρίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.