Food Waste και εορταστικά τραπέζια
Food Waste και εορταστικά τραπέζια

Food Waste και εορταστικά τραπέζια

Εορταστικό τραπέζι. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η ποσότητα. Πολλές σαλάτες, πολλά τυριά, πολλά ορεκτικά, πολλά κυρίως, πολλά γλυκά! Γενικώς, πολλή ποσότητα. Πάντα κάτι περισσεύει και συνήθως είναι κι αυτό πολύ! Μοιραία, συμβαίνει αυτό που σε άπταιστα ελληνικά ονομάζουμε food waste. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πετιούνται οι μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού στα σκουπίδια. Πώς θα το αποφύγεις αυτό;

Πριν από το τραπέζι:

  • Κάνε τον σωστό σχεδιασμό. Υπολόγισε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τον αριθμό των καλεσμένων στο εορταστικό τραπέζι, ώστε να μην ξεφύγεις πολύ στις ποσότητες.
  • Μην πας στην αγορά χωρίς λίστα. Έτσι, δεν θα αγοράσεις περισσότερα προϊόντα από τα απαραίτητα.
  • Πρόσεχε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων.

Μετά το τραπέζι:

Το νούμερο 1 κατά του food waste μετά το εορταστικό τραπέζι είναι η σωστή αποθήκευση των περισσευούμενων ποσοτήτων φαγητού:

  • Οι σαλάτες πρέπει να στραγγίζονται από την οποιαδήποτε σος κι έπειτα να αποθηκεύονται σε γυάλινα μπολ, τα οποία θα καλύπτονται από μια πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετούνται στο υψηλότερο ράφι του ψυγείο και στο πίσω μέρος.
  • Τα κρέατα, ακριβώς από κάτω.
  • Και να θυμάσαι ότι αυτά που πρέπει να φας πιο γρήγορα λόγω ημερομηνίας λήξης να είναι πιο μπροστά.
25 Δεκεμβρίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.