Γιατί πρέπει η κρέμα προσώπου σου να περιέχει βιταμίνη C
Γιατί πρέπει η κρέμα προσώπου σου να περιέχει βιταμίνη C
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί πρέπει η κρέμα προσώπου σου να περιέχει βιταμίνη C

Τα τελευταία χρόνια την ακούμε πολύ ως απαραίτητο συστατικό για την ενυδάτωσή σου, είτε σε κρέμα είτε σε serum. Η βιταμίνη C εκτός από απαραίτητη για το ανοσοποιητικό του ανθρώπινου οργανισμού, είναι άκρως ευεργετική και για την επιδερμίδα.

Σύμφωνα με μελέτες αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα, προσφέρει λάμψη αλλά και σύσφιξη, ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση και έτσι βοηθάει στην επούλωση τραυμάτων. Μειώνει τις επιπτώσεις της υπερέκθεσης της επιδερμίδας στον ήλιο, μεταξύ των οποίων και οι πανάδες, αλλά και στο χλώριο της πισίνας.

Επίσης, λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, ήτοι καυσαέριο, καπνός από τσιγάρα και γενικά ό,τι «επιτίθεται» στον ανθρώπινο οργανισμό και την επιδερμίδα γενικά.

Επίσης, η βιταμίνη C έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που σε βοηθούν στα προβλήματα ακμής ή ροδόχρους ακμής στην επιδερμίδα, αλλά και σημάδια, κοκκινίλες και σπυράκια.

Σημαντικό tip: H βιταμίνη C μαζί με το αντηλιακό λειτουργούν πολύ καλά σε συνδυασμό. Μπορείς να βάλεις πρώτα το πρωί την ενυδατική σου κρέμα ή το serum με τη βιταμίνη C μετά από πάνω κατευθείαν αντηλιακό κι άσε την κρέμα ρετινόλη για το βράδυ.

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.