Healthy Me: Ο στόχος του 2023!
Healthy Me: Ο στόχος του 2023!

Healthy Me: Ο στόχος του 2023!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλοι μας κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και παίρνουμε αποφάσεις για τη χρονιά που ήρθε. Και πολλές φορές, θέτουμε ξανά και ξανά τα ίδια μεγαλεπήβολα σχέδια και στόχους. Ωστόσο, έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων κυριάρχησε στις ζωές ολόκληρου του πλανήτη η πανδημία του κορονοϊού και άλλαξε άρδην τον τρόπο που πολλοί από εμάς βλέπουμε τον κόσμο.  Πρώτα από όλα, μάθαμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η υγεία, η ψυχική ισορροπία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο καθίστανται οι πιο επιτακτικοί στόχοι για το 2023.

Για αυτό φέτος, αποφάσισε να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, ώστε να διατηρήσεις την υγεία σου. Όπως:

  1. Βάλε στη ζωή σου την άσκηση για μία ώρα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
  2. Γυμνάσου για να νιώσεις καλύτερα και πιο υγιής και όχι για να χάσεις κιλά. Αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς με την άσκηση.
  3. Βάλε στόχο να κοιμάσαι 7ώρες την ημέρα και να τηρείς ένα χροοδιάγραμμα σταθερού ύπνου. Για παράδειγμα, ακολούθησε ένα πρόγραμμα σταθερής ώρας κατάκλισης. Θα διαπιστώσεις ότι θα νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία, αντοχές για να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα, αλλά ταυτόχρονα θα χάσεις και κιλά, αφού θα έχεις μεγαλύτερες καύσεις και λαμπερή επιδερμίδα, αφού κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου γίνεται η ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.
  4. Πίνε καθημερινά τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τον οργανισμό.
  5. Πέρασε μία ολόκληρη μέρα της εβδομάδας, χωρίς να τσεκάρεις το μέιλ σου.
  6. Διάβαζε ένα βιβλίο τον μήνα. Πολύ εφικτό και με τρομερή ηθική ανταμοιβή αν μη τι άλλο.
  7. Κάθε βράδυ, πριν πας για ύπνο, γράφε σε ένα χαρτί κάτι καλό (έστω και ελάχιστα καλό) που σου συνέβη μέσα στην ημέρα. Δεν υπάρχει καλύτερο «υπνωτικό» από τη θετική σκέψη.
  8. Άλλαξε τη διατροφή σου. Εκτός από τα κιλά σου, θα δεις διαφορές τόσο στο δέρμα σου, όσο και στην ενέργειά σου, αλλά και στη διάθεσή σου.
  9. Άρχισε να μαγειρεύεις. Είναι καταπραϋντικό ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείς χρήματα και δεν γεμίζεις το συκώτι σου με τις τοξίνες των έτοιμων γευμάτων του ντιλίβερι.
  10. Μία ημέρα της εβδομάδας αφιέρωσέ την σε σένα. Μην κάνεις τίποτα για κανέναν άλλον.
  11. Tέλος, θέσε μικρούς κι εφικτούς στόχους που θα μπορέσεις να τους ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Δεν χρειάζεται να βαραίνεις τον εαυτό σου με το άγχος και το στρες μεγαλεπήβολων στόχων.
24 Ιανουαρίου 2023
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.