Ιδρώστε, κάνει καλό!
Ιδρώστε, κάνει καλό!

Ιδρώστε, κάνει καλό!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γιατί ιδρώνουμε; Ιδρώνουμε για να αποβάλει το δέρμα μας και το σώμα μας τα απόβλητά του. Η εφίδρωση μάς βοηθά να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και την επιδερμίδα μας από τις περιβαλλοντικές τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, να αυξήσουμε την κυκλοφορία του αίματος και να ενεργοποιήσουμε το λεμφικό σύστημα, αλλά και να διατηρήσουμε καθαρό το δέρμα μας.

Εν ολίγοις, ο ιδρώτας είναι ένας τρόπος να διώξει το σώμα μας όλα τα κακά στοιχεία που δεν θέλουμε. Διώχνοντας, λοιπόν, από πάνω μας όλα αυτά τα κακά απόβλητα, τα σώματά μας μπορούν να εκτελούν καλύτερα τις διάφορες λειτουργίες τους.

Πόσο πρέπει να ιδρώνουμε;

Το σώμα σας γνωρίζει πόση ποσότητα ιδρώτα χρειάζεται. Κάθε άτομο παράγει διαφορετική ποσότητα ιδρώτα, η οποία εξαρτάται από παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και ο αριθμός των ιδρωτοποιών αδένων που έχει. Κάποιος που είναι συνηθισμένος σε ζεστά κλίματα, προσαρμόζεται να ιδρώνει πιο αποτελεσματικά. Όταν όμως κάποιος έχει συνηθίσει σε πιο ψυχρό κλίμα, μπορεί να παράγει περισσότερο ιδρώτα στη ζέστη.

Κάποιοι άνθρωποι κάνουν θεραπείες botox για να τους βοηθήσουν να ιδρώνουν λιγότερο. Αν και η ιδέα ακούγεται ελκυστική, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Παρόλο που αυτές οι θεραπείες είναι εγκεκριμένες από το FDA, μπορεί να προκαλέσουν καψίματα, φαγούρα, οίδημα και μώλωπες που διαρκούν εβδομάδες. Γενικά δεν είναι καλό κάποιος να παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στο σώμα του μόνο για αισθητικούς λόγους, παρά μόνο αν τα οφέλη αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

 

9 Μαΐου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.