Κολύμπι. Όταν η άσκηση συναντά τη διασκέδαση
Κολύμπι. Όταν η άσκηση συναντά τη διασκέδαση

Κολύμπι. Όταν η άσκηση συναντά τη διασκέδαση

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει την παραλία με την ηλιοθεραπεία και λίγο πλατσούρισμα στο νερό για δροσιά. Όμως, η θάλασσα έχει πολλά να μας προσφέρει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών που η άσκηση αντικαθίσταται από τα ξενύχτια στα νησιά.

Άσε που το αλκοόλ σε συνδυασμό με την πολύωρη ηλιοθεραπεία, μπορεί να σου προκαλέσει αφυδάτωση. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, έρχεται το κολύμπι να σε αναζωογονήσει.

Πώς θα κάνεις όμως σωστά κι ευχάριστα τη λεγόμενη «προπόνηση» της παραλίας;

  • Σταδιακά και ήπια, όπως σε κάθε καινούρια δραστηριότητα, ξεκίνα με 2 δεκάλεπτα ήρεμης έντασης κολύμβηση. Στο ενδιάμεσο, ξεκουράσου όσο θεωρείς πως σου χρειάζεται, αλλά και όπως θέλεις, είτε στα βαθιά αφήνοντας την άνωση της θάλασσας να σε χαλαρώσει, είτε στην ξαπλώστρα με λίγο νερό για ενυδάτωση. Προοδευτικά, μπορείς να κάνεις 3 ή και 4 δεκάλεπτα κολύμβησης, ή να αυξήσεις τον χρόνο συνεχόμενης κολύμβησης σε 12 ή και 15 λεπτά. Μπορείς τέλος να αυξήσεις την έντασή σου και να κρατήσεις μικρή τη διάρκεια.
  • Προσπάθησε να κάνεις μεγάλες και λίγες «χεριές». Το νερό και η κολύμβηση θέλουν ήρεμες και έξυπνες κινήσεις, όχι βιαστικές και σπάταλες.
  • Το κολύμπι στη θάλασσα με τα αυγουστιάτικα μελτέμια είναι διαφορετικό από ό,τι σε μια πισίνα για αυτό πρόσεξε να μην απομακρυνθείς ιδιαίτερα από την παραλία ή χάσεις τον προσανατολισμό σου. Κολύμπα παράλληλα με τη στεριά, όχι προς τα βαθιά, αλλά κατά μήκος με την αμμουδιά και φρόντιζε επίσης να ελέγχεις συχνά αν κρατάς σωστή πορεία αλλά και τι έχεις μπροστά σου.
  • Στην περίπτωση που παρασυρθείς από ρεύματα μακριά από την ακτή, μην πανικοβληθείς. Προσπάθησε να πλησιάσεις την ακτή κολυμπώντας παράλληλα με αυτή και σιγά-σιγά να την πλησιάζεις με διαγώνια κίνηση προς το ρεύμα.
  • Για αρχή να προτιμάς παραλίες με ναυαγοσώστη.
  • Χρησιμοποίησε γυαλάκια κολύμβησης, έτσι ώστε να βλέπεις καθαρά την ομορφιά του βυθού και να αισθάνεσαι πιο άνετα μέσα στο νερό!
  • Τελευταίο και πιο σημαντικό: Μην το βλέπεις σαν προπόνηση. Δώσε την ευκαιρία στο νερό να σε χαλαρώσει. Με λίγα λόγια απόλαυσέ το! Και καλές βουτιές!
24 Αυγούστου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.