Ξύπνημα χωρίς καφεΐνη. Κι όμως, γίνεται!
Ξύπνημα χωρίς καφεΐνη. Κι όμως, γίνεται!

Ξύπνημα χωρίς καφεΐνη. Κι όμως, γίνεται!

Μπορεί για τους Έλληνες ο καφές να είναι συνώνυμο του πρωινού ξυπνήματος, αλλά και μια τελετουργία που δεν «πέθανε» ούτε μέσα στη 10χρονη κρίση και οι καφετέριες να ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη σαν μανιτάρια, αλλά πλέον ολοένα και περισσότερος κόσμος αναζητεί τρόπους να ξυπνάει χωρίς καφεΐνη και ταυτόχρονα να έχει και ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τέσσερις τρόποι υπάρχουν που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την ημέρα σου, χωρίς ίχνος καφεΐνης. Μπορείς να ακολουθήσεις είτε έναν είτε και περισσότερους:

  • Ξεκίνησε την ημέρα σου με γυμναστική

Το λένε όλοι. Η πρωινή γυμναστική όχι απλώς δεν κουράζει, αλλά σε γεμίζει με ενέργεια. Μπορείς να γυρίσεις το ξυπνητήρι σου μία ώρα νωρίτερα και να κάνεις είτε λίγο jogging είτε διατάσεις και ένα σετ πέντε ασκήσεων. Έτσι, θα ενεργοποιήσεις το σώμα σου, τον μεταβολισμό σου, αλλά και τον εγκέφαλό σου για να ξεκινήσει με ενέργεια τη μέρα σου.

  • Πίνε πολύ νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να σε οδηγήσει σε εξάντληση και πονοκεφάλους. Για αυτό όπου και να πας μέσα στη μέρα, φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου ένα μπουκάλι με νερό. Εναλλακτικά μπορείς να έχεις φτιάξεις πράσινο τσάι, να το έχεις βάλει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά.

  • Προτίμησε τα ελαφριά και υγιεινά γεύματα

Όσο περισσότερο λιπαρά και βαριά γεύματα καταναλώσεις, τόσο πιο γρήγορα θα σου έρθει τάση για υπνηλία. Τα γεύματά μας επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα ενέργειάς μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να αποφύγεις λοιπόν, να νιώθεις υποτονικά, κατανάλωσε μικρά γεύματα και σνακ κάθε τρεις με τέσσερις ώρες και απόφυγε οτιδήποτε βαρύ και πολύ λιπαρό. Αντί για junk food και σοκολάτες, να διαλέγεις περισσότερο φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (όπως προϊόντα ολικής άλεσης), ξηρούς καρπούς, αυγά και άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

  • Επίλεξε συγκεκριμένα βότανα και φυτά

Μια εναλλακτική για ενέργεια και τόνωση είναι διάφορα φυτά και βότανα, όπως είναι για παράδειγμα το ginseng. Πρόκειται για ένα βότανο που θεωρείται πάρα πολύ τονωτικό. Ίσως έχεις ακούσει ξανά το όνομά του, καθώς περιέχεται σε αρκετά energy drinks, αλλά μπορείς να το βρεις και με άλλες μορφές, όπως σε συμπληρώματα διατροφής, σε τσάι, ακόμα και σε σκόνη για το προσθέσεις σε φαγητά ή ροφήματα. Παράλληλα, εκτός του ότι προσφέρει ενέργεια, θεωρείται σούπερ αντιοξειδωτικό και με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

 

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.