Μήπως έχεις άσθμα και δεν το ξέρεις;
Μήπως έχεις άσθμα και δεν το ξέρεις;

Μήπως έχεις άσθμα και δεν το ξέρεις;

Το άσθμα αποτελεί ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, σε όλο τον κόσμο, πάσχουν από αυτή τη χρόνια νόσο, η οποία, εάν δεν βρίσκεται σε έλεγχο, μπορεί να τους θέσει σοβαρούς περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή ή και να αποβεί μερικές φορές μοιραία.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν τα συμπτώματα δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία και δεν εξετάζονται για άσθμα. Το άσθμα είναι μια πάθηση στην οποία οι αεραγωγοί των πνευμόνων παρουσιάζουν οίδημα και στένωση, με αποτέλεσμα το λαχάνιασμα και τη δύσπνοια, το σφίξιμο στο στήθος, τον βήχα (και με βλέννα και χωρίς) ή και τον συριγμό. Μάλιστα, σε πολλούς οι ενοχλήσεις εμφανίζονται εποχιακά. Μια παραλλαγή του άσθματος που εμφανίζεται μόνο με χρόνιο βήχα είναι ιδιαίτερα συχνή στα παιδιά. Σε αυτήν την παραλλαγή ο βήχας επιδεινώνεται τη νύκτα, ενώ την ημέρα τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί και αυτή μια συχνή αιτία πρόκλησης συμπτωμάτων άσθματος για τους περισσότερους ασθενείς, ενώ σε μερικούς αποτελεί τη μοναδική αιτία.

Για αυτό αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα μην τα αγνοήσετε, ενώ τα συμπτώματα που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας είναι το μελάνιασμα στα χείλη ή το πρόσωπο, η υπνηλία και η σύγχυση κατά την κρίση άσθματος, η ταχυπαλμία, το άγχος λόγω της δύσπνοιας και η εφίδρωση.

Υπάρχουν δύο είδη φαρμακευτικής αγωγής για το άσθμα: ορισμένα φάρμακα βοηθούν στην πρόληψη και άλλα στη θεραπεία των κρίσεων. Αναλόγως της συχνότητας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων, ο γιατρός σας θα σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.

10 Ιανουαρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.