Νερό. Το δώρο στην επιδερμίδα σου για τη νέα χρονιά!
Νερό. Το δώρο στην επιδερμίδα σου για τη νέα χρονιά!

Νερό. Το δώρο στην επιδερμίδα σου για τη νέα χρονιά!

Αυτή ας είναι η new year’s resolution σου. Είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις για σένα: Να πίνεις νερό.

Μπορεί να θεωρείς εύκολο τον στόχο, όμως έχεις αναρωτηθεί πόσο νερό πίνεις μέσα στο lockdown; Μέσα σε αυτή τη νέα ρουτίνα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, εσύ πασχίζεις να διατηρήσεις τις ισορροπίες σε μια νέα καθημερινότητα που αναγκάστηκες, για το καλό σου, να δημιουργήσεις. Εργασία στο σπίτι, διασκέδαση στο σπίτι, ψυχαγωγία και γυμναστική στο σπίτι, φαγητό αποκλειστικά στο σπίτι, τα beauté σου στο σπίτι, συν αυτά που ήταν πάντα «του σπιτιού». Μέσα σ' όλο αυτό το «κάπου το βρίσκω, κάπου το χάνω», κάνεις μια παύση, χαλαρώνεις και πίνεις και μια γουλιά νερό. Γιατί όμως, μόνο μια γουλιά;

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσο νερό πρέπει να πίνεις για να αποφύγεις την αφυδάτωση της επιδερμίδας σου και κυρίως για να βελτιστοποιήσετε τις λειτουργίες του σώματός σου; Το νερό είναι ο βασικός διαλύτης στις βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα και αν δεν παίρνουμε τις κατάλληλες ποσότητες, το σώμα μας απλά δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Προσπάθησε φέτος να εντάξεις στην καθημερινότητά σου δύο ποτήρια το πρωί, άλλα δύο πριν από κάθε γεύμα κι ένα ποτήρι πριν κοιμηθείς.

Το νερό, εκτός από τα γνωστά προϊόντα που σου προσφέρουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην ξηρότητα του χειμώνα, να θυμάσαι πως είναι το μεγαλύτερο όπλο που σου έχει προσφέρει η φύση. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου εκ των έσω, πίνοντας πολύ νερό, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη κατανάλωση καφέ κι αλκοόλ. Ο καφές και τα οινοπνευματώδη ποτά αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Το νερό περιέχει διοξείδιο του πυριτίου. Το διοξείδιο του πυριτίου δίνει λάμψη, ελαστικότητα, ανθεκτικότητα και υγεία στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια. Θεωρείται πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό στοιχείο και ένα από τα μυστικά της αντιγήρανσης, της νεότητας και της ομορφιάς.

Την ίδια ώρα, το νερό βοηθά και στη λεμφική αποστράγγιση –φυσική αποστράγγιση της λέμφου, του υγρού που απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού και τις τοξίνες των ιστών μας- και ανακουφίζει τους πονοκεφάλους μας. Αυτά είναι κάποια μόνο από τα οφέλη του νερού στον οργανισμό μας και θα πρέπει να σου αρκούν για να πειστείς να αρχίσεις να πίνεις περισσότερο.

15 Ιανουαρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.