New Year's Resolution: Τι κρατάς και τι αλλάζεις μετά από μία τόσο δύσκολη χρονιά;
New Year's Resolution: Τι κρατάς και τι αλλάζεις μετά από μία τόσο δύσκολη χρονιά;

New Year's Resolution: Τι κρατάς και τι αλλάζεις μετά από μία τόσο δύσκολη χρονιά;

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλοι μας κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και παίρνουμε αποφάσεις για τη χρονιά που έρχεται. Και πολλές φορές, θέτουμε ξανά και ξανά τα ίδια μεγαλεπήβολα σχέδια και στόχους. Ωστόσο, φέτος όλα είναι διαφορετικά.

Κατά τη διάρκεια του 2020 κυριάρχησε στις ζωές ολόκληρου του πλανήτη η πανδημία του κορονοϊού και άλλαξε άρδην τον τρόπο που πολλοί από εμάς βλέπουμε τον κόσμο. Τα δεδομένα έγιναν άπιαστο όνειρο. Πέρυσι, τέτοια εποχή  κανένας δεν φανταζόταν πως θα έπρεπε να στείλει μήνυμα για να πάει μέχρι το φαρμακείο ή να βγάλει τον σκύλο του βόλτα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι δεν θα άφηνε τα παιδιά του να αγκαλιάζουν τον παππού και τη γιαγιά μήπως και τους κολλήσουν έναν ανίκητο ιό. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έκλειναν τα σχολεία για μήνες.

Κι όμως, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Και φέτος, ο απολογισμός και οι νέοι στόχοι είναι πολύ διαφορετικοί.

Τη χρονιά που πέρασε προσπάθησε να μην τη θυμάσαι σαν μια απαίσια χρονιά που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας κι αφαίρεσε τις ζωές συμπολιτών μας. Προσπάθησε να δεις την πανδημία σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις εσύ, αλλά και ο κόσμος προς το καλύτερο.

Καλώς ή κακώς, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, αναγκαστήκαμε να κοιτάξουμε προς τα μέσα. Η κοινωνική αποστασιοποίηση έφερε  αναγκαστικά την επανασύνδεση με τον εαυτό μας.

Την ίδια ώρα, μάθαμε έστω και με αυτόν τον βίαιο τρόπο, ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η υγεία, η ψυχική ισορροπία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο καθίστανται οι πιο επιτακτικοί στόχοι για το 2021.

29 Δεκεμβρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.