#Project_Φρουτοσαλάτα: Ποια καλοκαιρινά φρούτα σε ενυδατώνουν;
#Project_Φρουτοσαλάτα: Ποια καλοκαιρινά φρούτα σε ενυδατώνουν;

#Project_Φρουτοσαλάτα: Ποια καλοκαιρινά φρούτα σε ενυδατώνουν;

Όλοι γνωρίζουμε πως το νερό είναι ό,τι πιο σημαντικό και απαραίτητο για την υγεία του οργανισμού μας και τα οφέλη του στο σώμα μας είναι αμέτρητα, από τη λιποδιάλυση μέχρι την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την ομαλή χώνεψη. Εκτός από τα καθιερωμένα οχτώ ποτήρια που πρέπει να πίνουμε μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ενυδάτωσή μας προσθέτοντας στο μενού ορισμένες τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι η ενυδάτωση τρώγεται, αρκεί να είναι φρούτο. Τα φρούτα μπορούν να ενυδατώσουν ένα οργανισμό δύο φορές καλύτερα από ένα απλό ποτήρι νερό! Γιατί; Διότι ο οργανισμός έχει την τάση να αποβάλει το νερό. Αντίθετα, μέσω των τροφών, το νερό παραμένει περισσότερη ώρα στο σώμα μας, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από όλες τις κατηγορίες τροφίμων, τα φρούτα είναι αυτά με το μέγιστο ποσοστό H2O. Παράλληλα, μπορείς να απολαμβάνεις και τις επιπλέον ευεργετικές τους ιδιότητες. Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Τώρα που είναι καλοκαίρι, λοιπόν, ξεκίνα το project «φρουτοσαλάτα» κι επίλεξε τα παρακάτω άκρως καλοκαιρινά φρούτα:

  • Ανανάς
    Εκτός του ότι πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα και πιο ζουμερά φρούτα που υπάρχουν, ο ανανάς περιέχει το φυσικό ένζυμο bromelain που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Με άλλα λόγια ένα κομμάτι ανανά την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
  • Καρπούζι 
    Αυτό το καταπληκτικό τροπικό φρούτο, περιέχει 92% νερό και είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως οι βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C. Φάτε το σαν σνακ ή κυρίως γεύμα ή ακόμα και στην παραλία όπου η έκθεση στον ήλιο προκαλεί αύξηση του ιδρώτα και προάγει την αφυδάτωση του οργανισμού.
  • Πεπόνι
    Αυτό το νόστιμο φρούτο αποτελείται και αυτό από 90% νερό και περιέχει πολύ βιταμίνη C. Αντί να καταναλώσετε άλλα καλοκαιρινά φρούτα με λιγότερο ποσοστό νερού, το πεπόνι και το καρπούζι είναι η ιδανική λύσης ενυδάτωσης του οργανισμού.
  • Σταφύλια
    Τα σταφύλια περιέχουν 70 % νερό σε κάθε ρόγα, ενώ είναι μια άριστη πηγή της ρεσβερατρόλης, ενός αντιοξειδωτικού που μειώνει το σάκχαρο του αίματος και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου. Περιέχουν επίσης  βιταμίνες B1, B2, B6, και Κ καθώς και κάλιο.
  • Μάνγκο
    Υπέροχη και εξωτική γεύση και μία άριστη πηγή βιταμίνης Α, Β6, C καθώς και φυτικών ινών.  
22 Ιουνίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.