Πρώτη φορά μαμά! Το μυστικό για τον πρώτο μήνα… επιβίωσης
Πρώτη φορά μαμά! Το μυστικό για τον πρώτο μήνα… επιβίωσης
Posted in: ΜΑΜΑ-ΠΑΙΔΙ

Πρώτη φορά μαμά! Το μυστικό για τον πρώτο μήνα… επιβίωσης

Πρώτο παιδί. Μεγάλη χαρά και μεγάλη αγωνία. Στο πρώτο παιδί όλες και όλοι οι γονείς προχωρούν βλέποντας και κάνοντας. Νιώθουν αγωνία και άγχος όσο ποτέ πριν και το κυριότερο, συλλέγουν πληροφορίες από πάρα πολλές πλευρές με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να χάνουν το ένστικτό τους.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια νέα μητέρα κι ένας νέος πατέρας είναι να κλείσουν μάτια κι αυτιά σε κάθε ένα γονιό που έχει τη συνταγή της… επιτυχίας. Οι μοναδικοί οδηγοί στο να κάνει κάποιος το καλύτερο για το παιδί του είναι οι συμβουλές του παιδιάτρου και το ένστικτό του.

Άλλωστε, ο πρώτος μήνας είναι μήνας προσαρμογής. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι αισθήσεις του μωρού υπάρχουν, αλλά δεν είναι αναπτυγμένες. Μπορεί να κοιτάξει με τα ματάκιά του το πρόσωπό σου, αλλά θα πρέπει να το πλησιάσεις αρκετά. Τα χαμόγελά του δεν είναι συνειδητά, αλλά οφείλονται σε μυϊκές συσπάσεις του προσώπου. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει χρώματα και σχήματα, αλλά αχνές μορφές. Το κορμί του ακόμα κρατά την εμβρυική στάση γιατί ακόμα δεν έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος. Και η μυρωδιά σου είναι κάτι που του προξενεί ασφάλεια και ηρεμία. Φυσικά, τα γεύματά του αποτελούνται αποκλειστικά από γάλα.

Για τον πρώτο μήνα επιβίωσης με το μωρό στο σπίτι δοκίμασε τα  βρεφικά προϊόντα MAM για λειτουργικότητα και σχεδιασμό που ξεχωρίζουν και προσφέρουν στο μωράκι σου ασφάλεια και ποιότητα.

28 Νοεμβρίου 2018
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.