Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Η Θετική Φωνή είναι εδώ για σένα!
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Η Θετική Φωνή είναι εδώ για σένα!

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Η Θετική Φωνή είναι εδώ για σένα!

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, η συζήτηση γύρω από αυτά γίνεται πολύ εντονότερη.

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα είναι νοσήματα που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο κατά τη σεξουαλική επαφή. Οι προφυλάξεις που μπορεί να πάρει ο καθένας για την αποφυγή τέτοιων νοσημάτων είναι η χρήση προφυλακτικού , η πλύση των γεννητικών οργάνων έπειτα από κάθε επαφή και η επίσκεψη στον γιατρό αμέσως μόλις διαπιστώσει κάποιο σύμπτωμα προτρέποντας και το σύντροφό του να κάνει το ίδιο.

Το ήξερες ότι τουλάχιστον 1 στους 3 από τους 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με HIV στην Ευρώπη δεν γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του; Το 50% διαγιγνώσκεται καθυστερημένα, γεγονός που επιβαρύνει τόσο την ατομική, όσο και τη δημόσια υγεία. Επίσης, περίπου 13,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με ηπατίτιδα Β στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το 15-40% θα αναπτύξει κίρρωση, ηπατική ανεπάρκεια ή ηπατοκυτταρικό καρκίνο. Αντίστοιχα, 15 εκατομμύρια άτομα στην ίδια περιοχή ζουν με ηπατίτιδα C. Ωστόσο, η πλειονότητά τους παραμένει αδιάγνωστη και μόνο μια μικρή μειοψηφία στην Ευρώπη (3,5%) λαμβάνει θεραπεία.

Ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Η Θετική Φωνή», έχοντας ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη του προβλήματος του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV, θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, φέρνοντας κοντά την ιατρική κοινότητα, τους ασθενείς, την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Μέσα από την εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνών της UrbanAct που χρηματοδοτεί η Gillead Sciences Ελλάς, θα μεταμορφωθούν κεντρικά σημεία των 3 πόλεων, δημιουργώντας graffiti που θα αποτυπώνουν την αποδοχή ενάντια στην προκατάληψη, τον αποκλεισμό και το κοινωνικό στίγμα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μορφή εναλλακτικής τέχνης ως το βασικό «επικοινωνιακό» όχημα της εκστρατείας, στηρίζουμε τη προσπάθεια αναχαίτισης του ιού: η εξάλειψη του στίγματος συμβάλλει στο στόχο για μηδέν νέες μολύνσεις.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Παράλληλα, τα Checkpoint, η Θετική Φωνή, το Red Umbrella Athens και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» συμμετέχουν και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες.

Έως και αύριο, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 υποδέχονται καθημερινά το κοινό και χωρίς ραντεβού στα Checkpoint της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από τις 12:00 έως τις 20:00. Αντίστοιχες υπηρεσίες εξέτασης θα παρέχει και το Red Umbrella Athens σε άτομα που εργάζονται στο σεξ στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης είναι μία πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε όλα τα κράτη της Ευρώπης αναφορικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Μάθε τα σημεία εξέτασης ΕΔΩ

28 Νοεμβρίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.