#SelfLove: Αυτό το καλοκαίρι αποχαιρέτησε το body shaming!
#SelfLove: Αυτό το καλοκαίρι αποχαιρέτησε το body shaming!

#SelfLove: Αυτό το καλοκαίρι αποχαιρέτησε το body shaming!

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σκέφτεσαι ότι πρέπει να δώσεις μάχη με τον χρόνο για να προλάβεις να έχεις το τέλειο σώμα για την παραλία. Ξεκινάς εντατικά γυμναστική, επιδίδεσαι σε υπερβολές και δίαιτες και λιώνεις στις αποτριχώσεις.

Ξεκινά δηλαδή μια κουβέντα για το πώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι: αψεγάδιαστοι.

Η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει κυτταρίτιδα και ο άνδρας δεν γίνεται να μην διαθέτει six packs. Ξαφνικά πρέπει όλοι, άνδρες – γυναίκες να μην έχουν ίχνος τρίχας πάνω τους, για να τους επιτραπεί να κολυμπήσουν στη θάλασσα. Κι αν κάνουν το λάθος και δεν είναι τέλειοι, τότε το body shaming δίνει και παίρνει.

Στην περίπτωση που δεν έχεις ξανακούσει τον όρο, να σε ενημερώσουμε πως το body shaming αφορά στην τάση των ανθρώπων να κριτικάρουν τους άλλους ή ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό με βάση αποκλειστικά και μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση.

Σε μία εποχή όπου η κυρίαρχη αντίληψη είναι ότι το «φαίνεσθαι» είναι σημαντικότερο του «είναι», και που μέσω των social media ο οποιοσδήποτε μπορεί να σε χλευάσει, το body shaming κυριαρχείς στις ζωές μας.

Αυτό έχει ως συνέπεια, οι άνθρωποι να εγκλωβίζονται από πολύ νεαρή ηλικία, στο παιχνίδι της συνεχούς ενασχόλησης με την εξωτερική εμφάνιση, αδιαφορώντας για την καλλιέργεια των ψυχικών και κοινωνικών τους δυνατοτήτων. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία αδύναμων προσωπικοτήτων, επιρρεπή στα σχόλια και την αρνητική κριτική των άλλων, με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αίσθηση αξίας εαυτού.

Κι έτσι, φτάνεις εσύ ο ίδιος να κάνεις body shaming στον εαυτό σου. Για παράδειγμα, αν εμείς έχουμε περιττά κιλά κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, κι ενώ ψάχνουμε να βρούμε τι είναι αυτό που δεν μας αρέσει πάνω μας, ερχόμαστε στην ίδια θέση και κρίνουμε. Φέτος το καλοκαίρι, κοιτάξου στον καθρέφτη, αγάπησε το είδωλό σου, σκέψου πόσο τέλειες είναι ατέλειες και φόρεσε το μεγαλύτερο χαμόγελο, την υψηλή αυτοπεποίθηση, το αγαπημένο σου μαγιό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και βγες στην παραλία.

16 Ιουνίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.