Σνακ στο σχολείο: Υγιεινό ή Νόστιμο;
Σνακ στο σχολείο: Υγιεινό ή Νόστιμο;
Posted in: ΜΑΜΑ-ΠΑΙΔΙ

Σνακ στο σχολείο: Υγιεινό ή Νόστιμο;

Τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και μερικές μέρες και είναι μία πολύ καλή συγκυρία να δούμε και να θυμηθούμε ξανά τη σημασία της διατροφής τους κατά τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο.Τα παιδιά χρειάζονται να έχουν ενέργεια και όρεξη για μάθηση για αυτό στο δίλημμα υγιεινό ή νόστιμο σνακ στο σχολείο, η απάντηση είναι μία: Και τα δύο!

Άλλωστε, το δεκατιανό είναι πολύ σημαντικό γεύμα και τα περισσότερα παιδιά το χρειάζονται για να διατηρούν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου. Ακόμα και τα υπέρβαρα παιδιά το έχουν ανάγκη για να τους κόψει την πείνα. Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά μπορούν να παίρνουν σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής τους ενέργειας από το κολατσιό και κάποιες πολύ πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα θρεπτικά και χαμηλά σε λιπαρά ενδιάμεσα γεύματα επιδρούν θετικά στην υγεία τους.

Συνεπώς, το κολατσιό πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων και όχι σαν κάτι επουσιώδες ή περιστασιακό. Η επιλογή του κολατσιού είναι σπουδαία υπόθεση γιατί το τι τρώει το παιδί ανάμεσα στα γεύματα είναι εξίσου σημαντικό με το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, αφού προσθέτει ή αφαιρεί θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή του. Για να αποτελέσουν μέρος της διατροφής του παιδιού, λοιπόν, θα πρέπει τα ενδιάμεσα γεύματα να είναι υγιεινά.

Για αυτό, το δεκατιανό του παιδιού στο σχολείο πρέπει να είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, να περιέχει, αν είναι δυνατόν, καλά λιπαρά και κάποια ποσότητα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας .

Να θυμάσαι ότι για να θεωρηθεί ένα σνακ υγιεινό θα πρέπει να μην είναι πλούσιο σε κακά – κορεσμένα και τρανς λιπαρά, να μην περιέχει πολλά απλά σάκχαρα, καθώς και να έχει ελεγχόμενη ποσότητα αλατιού. Ως εκ τούτου, αυτομάτως τίθενται εκτός πολλές από τις επιλογές που είναι συνήθως διαθέσιμες στα σχολικά κυλικεία, όπως πατατάκια, γλυκά, σφολιάτες και έτοιμα αρτοσκευάσματα.

Μπορείς να στραφείς σε βραστό αυτό, φρούτα, κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή μια αραβική πίτα με τόνο.

 

5 Οκτωβρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.