Σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους καλοκαιρινούς μήνες
Σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους καλοκαιρινούς μήνες

Σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους καλοκαιρινούς μήνες

Το νερό είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη της ζωής. Αποτελεί, άλλωστε, το στοιχείο με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στον οργανισμό μας, συμβάλλοντας στο βάρος μας κατά 55 – 75%. Η αξία του είναι ανεκτίμητη, καθώς συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό λειτουργιών του σώματος, όπως στην πέψη, την απορρόφηση και μεταφορά θρεπτικών συστατικών των τροφών στους ιστούς, ενώ είναι απαραίτητο για τη θερμορύθμιση, για τη διατήρηση δηλαδή της θερμοκρασίας του σώματος σε σταθερά επίπεδα, αλλά και την αντιγήρανση του δέρματος.

Σημειωτέον ότι όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη του οργανισμού και της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Με σωστά ενυδατωμένο οργανισμό, είναι πολύ πιο εύκολη η απώλεια κιλών, η υγεία του δέρματος, αλλά και η ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στη δύσκολη καθημερινότητα.

Για αυτό, ακολούθησε τα παρακάτω tips για σωστή ενυδάτωση το καλοκαίρι, αν θέλεις να σε ευγνωμονεί το σώμα σου και η επιδερμίδα σου:

  • Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό. Αν για τον χειμώνα η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 8 με 10 ποτήρια νερό, το καλοκαίρι αυτό θα πρέπει να αυξηθεί στα 12. Βέβαια, πάντα πρέπει να προσαρμόζεις το «διαιτολόγιό» σου ανάλογα με την καθημερινότητά σου. Αν για παράδειγμα, αθλείσαι, τότε οι ανάγκες σου μπορεί να χρειαστεί να ξεπεράσουν και τα 2 λίτρα νερό την ημέρα.
  • Πιες ένα ή δύο ποτήρια νερό μονορούφι πριν από κάθε γεύμα. Οι λόγοι είναι δύο: Ο ένας η ενίσχυση της πέψης, καθώς πίνοντας νερό πριν από την κατανάλωση φαγητού, μελέτες έχουν δείξει ότι επιταχύνεται η διαδικασία της πέψης και ο δεύτερος το γεγονός ότι ο εγκέφαλός μας μπερδεύει την πείνα με τη δίψα, και πίνοντας νερό αυτόματα θα μειώσουμε την ποσότητα της δόσης φαγητού.
  • «Φάε» το νερό σου. Το νερό δεν το βρίσκουμε μόνο στο νερό, αλλά και σε τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, τα φρούτα και τα λαχανικά. Σημειωτέον ότι το 20% των ημερήσιων αναγκών για νερό ενός ενήλικα καλύπτεται από τα τρόφιμα που καταναλώνει και το υπόλοιπο 80% από τα ροφήματα και το πόσιμο νερό που προσλαμβάνει.
  • Κάνε τους ηλεκτρολύτες φίλους σου. Αν παρόλα αυτά, εξακολουθείς να νιώθεις έντονο το αίσθημα της δίψας, τότε στις μεγάλες ζέστες προμηθεύσου και με ηλεκτρολύτες . Γιατί; Διότι το καλοκαίρι με τη ζέστη, στη γυμναστική και τη προπόνηση, ή ακόμα και με την πολύωρη ηλιοθεραπεία, οι ηλεκτρολύτες αποβάλλονται φυσικά από το σώμα μέσω του ιδρώτα, εξασθενώντας τους μύες και το νευρικό σύστημα. Για αυτό, κουραζόμαστε περισσότερο, μειώνονται οι αντοχές μας και οι μύες μας φθείρονται.
  • Ενυδατική αντηλιακή κρέμα. Μπορεί λόγω της λιπαρότητας που προκαλείται από τη ζέστη, το καλοκαίρι να χρησιμοποιούμε πιο ήπιες ενυδατικές κρέμες ή να βάζουμε μόνο το serum μας,  ωστόσο ο ήλιος δεν είναι σύμμαχος στον αγώνα για ενυδάτωση. Για αυτό φρόντισε, η αντηλιακή κρέμα που θα επιλέξεις να είναι και ενυδατική. Έτσι, θα περιποιηθείς την επιδερμίδα σου τόσο στο κομμάτι της ενυδάτωσης όσο και στο κομμάτι της προστασίας από τον ήλιο.
  • Boost-αρε τον οργανισμό σου με αντιοξειδωτικά. Όσο νερό και να πίνεις, αν «ταΐζεις» τον οργανισμό σου με τοξίνες, τότε είναι σαν να του θέτεις εμπόδια να ενυδατωθεί και να απορροφήσει το νερό. Ελαχιστοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ και βάλε στη διατροφή σου αντιοξειδωτικά , όπως τζίντζερ , κανέλα , αγγούρι, lime, δυόσμο, πράσινο τσάι ή και γαϊδουράγκαθο . Αν δυσκολευτείς βέβαια, να τα βρεις στο εμπόριο, υπάρχουν πάντα τα αντίστοιχα συμπληρώματα διατροφής .
12 Ιουνίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.