Τα 5 βήματα για να κάνει η επιδερμίδα σου την ομαλή μετάβαση από καλοκαίρι σε φθινόπωρο
Τα 5 βήματα για να κάνει η επιδερμίδα σου την ομαλή μετάβαση από καλοκαίρι σε φθινόπωρο
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα 5 βήματα για να κάνει η επιδερμίδα σου την ομαλή μετάβαση από καλοκαίρι σε φθινόπωρο

Το καλοκαίρι και οι διακοπές μπορεί να είναι πλέον μια γλυκιά ανάμνηση, τα σημάδια των διακοπών όμως στο δέρμα σου είναι εμφανή. Η έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η αλμύρα έχουν αφήσει την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη, ξηρή και με αίσθηση τραβήγματος.

Το ήξερες ότι έχει υπολογιστεί πως το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες και κηλίδες είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο και μόνο το 10% οφείλεται στη βιολογική γήρανση; Αν δεν το γνώριζες, ήρθε ο καιρός να το μάθεις και να μην επιτρέψεις ποτέ ξανά το summer break να γίνει το break down της επιδερμίδας σου.

Για αυτό ακολούθησε τα εξής 5 βήματα:

Καθαρισμός . Είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφθείς την αισθητικό σου και να κάνεις ένα βαθύ κι αναζωογονητικό καθαρισμό προσώπου. Επίσης, και στο σπίτι θα πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, είτε σε μορφή τζελ, είτε σε μορφή αφρού, είτε σε μορφή lotion.

Απολέπιση . Η απολέπιση είναι άκρως απαραίτητη για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Τα περισσότερα απολεπιστικά προϊόντα έχουν υφή τζελ ή κρέμας και απλώνονται σε στεγνό δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, με εξαίρεση την ευαίσθητη περιοχή των ματιών επειδή είναι πολύ λεπτή.

Μάσκα . Μετά το peeling είναι ό,τι πιο σημαντικό για το δέρμα, διότι οι πόροι είναι ανοικτοί κι έτσι γίνεται πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών της μάσκας.

Ενυδάτωση . Καλό θα είναι μετά τις διακοπές να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις της επιδερμίδας σου επειδή είναι πιθανό με την έκθεση στον ήλιο να εμφανίσεις κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως ερυθρότητα ή μεγαλύτερη ξηρότητα. Η σωστή ενυδάτωση θα επαναφέρει το δέρμα στα φυσιολογικά επίπεδα ph μετά την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Για την ενυδάτωση της επιδερμίδας υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Χωρίζονται σε κατηγορίες προσώπου ημέρας με ή χωρίς αντηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) και νύχτας με ειδική ενισχυμένη φόρμουλα για ανάπλαση κατά τη διάρκεια του ύπνου, ή ανάλογα με τον τύπο δέρματος, στον οποίο απευθύνονται (ευαίσθητο, ξηρό, λιπαρό και μεικτό δέρμα). Υπάρχουν προϊόντα τα οποία παράλληλα με την ενυδάτωση αντιμετωπίζουν κηλίδες και πανάδες που γίνονται πιο έντονες με την έκθεση στον ήλιο.

Νερό. Φρόντισε να ενυδατωθείς με κάθε τρόπο που μπορείς. Και ο καλύτερος είναι να καταναλώνεις περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα νερό. Άλλωστε το 70% του οργανισμού μας αποτελείται από νερό.

Καλές οι συμβουλές θα μας πεις, αλλά το θέμα είναι και στο ποια προϊόντα να επιλέξω. Δίκιο έχεις, θα σου απαντήσουμε κι έχουμε να σου προτείνουμε τα εξής:

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.