Τι ακριβώς σημαίνει o δείκτης προστασίας SPF;
Τι ακριβώς σημαίνει o δείκτης προστασίας SPF;
Posted in: ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Τι ακριβώς σημαίνει o δείκτης προστασίας SPF;

Οι καύσωνες ήδη έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και ακόμα και για τις καθημερινές δουλειές στην πόλη εκτός από τη θάλασσα, το αντηλιακό επιβάλλεται. Πώς όμως θα διαλέξεις το κατάλληλο αντηλιακο για το δέρμα σου και τις συνθήκες;

Πρώτον, θα πρέπει να μάθεις τι είναι ο SPF, ελληνιστί δείκτης αντηλιακής προστασίας. Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που μπορείς  να εκτεθείς  στον ήλιο και να είσαι προστατευμένος. Όταν για παράδειγμα βλέπεις σε μια συσκευασία να αναγράφεται 30 SPF, σημαίνει ότι έχεις προστασία απέναντι στον ήλιο για 30 λεπτά κ.ο.κ..

Ωστόσο, ο SPF δεν είναι πανάκια για την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού, καθώς αναφέρεται μόνο στην UVB ακτινοβολία και όχι στην UVA. Η UVB ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τα εγκαύματα, ενώ η UVΑ για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Μάλιστα, UVA εκπέμπει και το blue light των οθονών του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet. Για αυτό και οι δερματολόγοι συστήνουν να φοράμε αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και αν είμαστε σε κλειστό χώρο.

Με βάση τα παραπάνω, πριν επιλέξεις αντηλιακό, να θυμάσαι πάντα να αναγράφει πως σε προστατεύει και από τη UVB και από τη UVΑ ακτινοβολία και όταν το αγοράσεις να τηρείς ευλαβικά τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο με βάση τον δείκτη SPF.

ΕΔΩ θα βρεις το αντηλιακό που σου ταιριάζει.

28 Μαΐου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.