Τι ξέρεις για τα vegan καλλυντικά;
Τι ξέρεις για τα vegan καλλυντικά;
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι ξέρεις για τα vegan καλλυντικά;

Τα ακούς όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Μα τι είναι τέλος πάντων, τα vegan καλλυντικά;

Πριν σου απαντήσουμε, να σου πούμε πως ο βρετανικός Economist δήλωσε πως το 2019 είναι η χρονιά των vegan, αναφέροντας πως το 1/4 των millennials χαρακτηρίζονται ως vegan ή ως vegetarian. Παγκόσμιες διασημότητες, όπως η Beyonce και ο Jay-Z ενθαρρύνουν τους θαυμαστές τους να γίνουν vegan. Ερευνητής δήλωσε πως μέχρι το 2030 είναι πολύ πιθανό η Μεγάλη Βρετανία να είναι 100% vegan. Ενώ έρευνα του 2018 αναφέρει πως η βιομηχανία vegan φαγητού κατέγραψε 20% αύξηση μέσα στην προηγούμενη χρονιά, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όλη αυτή η ζήτηση έκανε και άλλες βιομηχανίες να ενεργοποιηθούν, κυρίως η βιομηχανία της ομορφιάς. Και για να επανέλθουμε στην προηγούμενη ερώτηση, vegan καλλυντικά θεωρούνται τα προϊόντα ομορφιάς που δεν περιλαμβάνουν ζωικά παράγωγα ακόμα και αν αυτά είναι σχετικά «αθώα» όπως το κερί μέλισσας, ο βασιλικός πολτός ή το ζωικό γάλα. Αυτή είναι και η βασική τους διαφορά από τα προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Μπορεί και στις δύο περιπτώσεις οι εταιρείες να αποφεύγουν τη χρήση πειραματόζωων, πολλές φορές όμως ακόμα και η παραλαβή ζωικών παραγώγων αποτελεί μία βασανιστική για το ζώο, διαδικασία. Για αυτό και όλα τα vegan καλλυντικά είναι και cruelty free καλλυντικά.

Γιατί να τα προτιμάς για τη beauty και makeup routine σου;

Προτιμώντας vegan καλλυντικά, αποφεύγεις τη χρήση ουσιών που έχουν παραληφθεί πολλές φορές από νεκρά ζώα, όπως ουρία από αγελάδες κ.α. Επίσης, τα vegan καλλυντικά θεωρούνται καλύτερα για το ευαίσθητο δέρμα διότι  συνήθως περιλαμβάνουν μικρότερο αριθμό συστατικών, αποφεύγοντας έτσι κάποια ανεπιθύμητη αλλεργική αντίδραση. Τέλος, να θυμάσαι ότι τα καλλυντικά με Vegan πιστοποίηση δεν δοκιμάζονται ποτέ σε ζώα και χαρακτηρίζονται και cruelty free.

18 Νοεμβρίου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.