Το αντιηλιακό είναι μόνο για το καλοκαίρι;
Το αντιηλιακό είναι μόνο για το καλοκαίρι;
Posted in: ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Το αντιηλιακό είναι μόνο για το καλοκαίρι;

Ποιος είπε ότι τα αντηλιακά είναι μόνο για το καλοκαίρι; Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την συσχέτιση της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Επίσης, η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Και σε αυτό το σημείο να σε ενημερώσουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία δεν υφίσταται μόνο τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες. Κάποιες μετρήσεις έδειξαν μάλιστα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η UV ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της άνοιξης παρά το καλοκαίρι!

Μάλιστα, την ώρα που εσύ έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου το αντηλιακό με το καλοκαίρι και τα παιχνίδια στη θάλασσα, τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι τα περισσότερα εγκαύματα εξαιτίας της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας σημειώνονται την άνοιξη.

Κι αυτό γιατί ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, η επιβλαβής ακτινοβολία UV μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα, σε ποσοστό έως και 80%. Στις μέρες μας ξέρουμε ότι το αντιηλιακό είναι απαραίτητο 365 μέρες το χρόνο γιατί η UV φτάνει όλο το χρόνο στην επιφάνεια της γης και δημιουργεί βλάβες στο δέρμα ανεξάρτητα από το αίσθημα της ζέστης ή του ψύχους που νιώθουμε. Η  αντηλιακή προστασία πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας για την αποφυγή πανάδας και άλλων δυσχρωμιών σε πρόσωπο και σώμα.

13 Μαΐου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.