Winter Self Care Routine: Τα βήματα που δεν πρέπει να ξεχνάς!
Winter Self Care Routine: Τα βήματα που δεν πρέπει να ξεχνάς!
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Winter Self Care Routine: Τα βήματα που δεν πρέπει να ξεχνάς!

Έχουμε μπει στην καρδιά του χειμώνα και όσο και αν ο Ιανουάριος του ’23 είναι ζεστός, παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που δεν πρέπει να ξεχνάς, αλλά και αυτά που πρέπει να διαγράψεις από την beuty list σου τους χειμερινούς μήνες:

  • Επίλεξε μια ενυδατική με πλούσια υφή. Τον χειμώνα χρειαζόμαστε πλούσια ενυδάτωση.
  • Συνέχισε να φοράς το αντηλιακό σου. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συν τοις άλλοις, το αντηλιακό σε προστατεύει και από το επιταχυντικό της γήρανσης blue light των υπολογιστών, τάμπλετ και κινητών.
  • Επένδυσε σε προϊόντα που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό . Ο επιδερμικός φραγμός είναι το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, η τελευταία στιβάδα της επιδερμίδας ή γνωστή σε όλους κεράτινη. Και είναι εκείνος που μας προστατεύει από στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση, η υπεριώδης ακτινοβολία κι οι ελεύθερες ρίζες, ενώ «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα μας. Ακόμα να καταλάβεις πόσο πρέπει να τον προσέχεις;  
  • Μην το παρακάνεις με τον καθαρισμό και την απολέπιση . Και στο skincare ισχύει η ρήση «παν μέτρον άριστον». Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να μην αμελούμε τη ρουτίνα ομορφιάς μας, έπειτα από τόσες συμβουλές που έχουμε διαβάσει, πέφτουμε στην παγίδα της υπερποσότητας. Για παράδειγμα, το σαπούνι καθαρισμού συνίσταται να χρησιμοποιείται μία με δύο φορές την ημέρα, ενώ η απολέπιση αν την κάνεις πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις το δέρμα σου.
  • Μην βάζεις καυτό νερό στο πρόσωπο σου. Ο καθαρισμός με καυτό νερό αφαιρεί τα φυσικά, ενυδατικά έλαια του δέρματος, που σημαίνει ότι ξεραίνεται. Ακόμα και αν απολαμβάνουμε το ξέβγαλμα με ζεστό νερό, στο πρόσωπο αλλάζουμε θερμοκρασίες και περνάμε σε χλιαρό προς κρύο νερό.
11 Ιανουαρίου 2023
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.