Blog's Menu
Οι 5 κανόνες διακοπών ενός… διαφορετικού καλοκαιριού
16 Ιουλίου 2020

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ διαφορετικό από πέρυσι. Η καθημερινότητα έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κι έτσι θα αλλάξουν και οι διακοπές μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουμε να ταξιδεύουμε. Απλώς θα αλλάξουμε…

Έχε στο νου σου λοιπόν, τους 5 κανόνες που καλό θα είναι να τους ακολουθήσεις για να έχεις ξέγνοιαστες και covid-free διακοπές το φετινό διαφορετικό… καλοκαίρι:

  1. Με ή άνευ πανδημίας, ποτέ δεν φεύγουμε για ταξίδι χωρίς το φαρμακείο των διακοπών.
  2. Απαραίτητα «προϊόντα» που δεν θα λείπουν από το φετινό φαρμακείο των διακοπών δεν είναι άλλα από τις χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά  και γάντια μιας χρήσης , διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών θα έρθετε σε επαφή με τουρίστες είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες περιοχές της χώρας μας οι οποίοι μπορεί να μεταφέρουν τον κορωνοϊό από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να το γνωρίζετε.
  3. Το ότι φέτος ο κορωνοϊός μονοπωλεί τις ανησυχίες μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τους άλλους κινδύνους του καλοκαιριού, όπως τα έντομα ή ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτό, ποτέ χωρίς αντικουνουπικά , αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα , αλλά και μια κρέμα ενυδατική ή καταπραϋντική για τα εγκαύματα .
  4. Να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να σε κυριεύσει ο φόβος, αλλά η ευσυνειδησία. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι  σαν να υπάρχει κάποιος ασθενής ή σαν να είσαι εσύ ασθενής τόσο για τη δική σου προφύλαξη όσο και των αγαπημένων προσώπων σου. Για παράδειγμα, να προτιμάς τους ανοιχτούς και όχι τους κλειστούς χώρους. Άλλωστε στην Ελλάδα, το καλοκαίρι, δύσκολα βρίσκεις κλειστό χώρο. Κράτα όσο μπορείς τις αποστάσεις σου και μην ακουμπάς το πρόσωπό σου αν πρώτα δεν έχεις απολυμάνει τα χέρια σου.
  5. Και το βασικότερο όλων: Μην παραβαίνεις τους κανόνες των ειδικών. Για παράδειγμα, φέτος το καλοκαίρι σε πλοία και αεροπλάνα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Μην τη βγάλεις όσες ώρες και να είσαι υποχρεωμένος να ταξιδέψεις, είναι υποχρεωτική η χρήση της για το καλό το δικό σου και των αγαπημένων σου.