5 δραστηριότητες στην Αθήνα για να ξεχάσεις τη μελαγχολία των γιορτών!
5 δραστηριότητες στην Αθήνα για να ξεχάσεις τη μελαγχολία των γιορτών!

5 δραστηριότητες στην Αθήνα για να ξεχάσεις τη μελαγχολία των γιορτών!

Τα Χριστούγεννα αποτελούν για πολλούς μια περίοδο ιδιαίτερα αγχωτική. Η πεποίθηση πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προσδοκίες που είναι συνδεδεμένες με τις γιορτινές ημέρες, δηλαδή να νιώθουν και να δείχνουν ευδιάθετοι, διασκεδαστικοί, γενναιόδωροι και λαμπεροί, μπορεί να τους βυθίσει στη θλίψη. Συγκρίνοντας αυτά που αισθάνονται οι ίδιοι με την εκδηλωτική συμπεριφορά των άλλων, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αφού φίλοι και συνάδελφοι φαίνεται να απολαμβάνουν ό,τι στους ίδιους προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

Δεν χρειάζεται να συμβαίνει αυτό. Ξέχασε τα Christmas blues, κάνοντας δραστηριότητες στην πόλη που θα γεμίσουν τον χρόνο σου, αλλά και σε σένα με ευχάριστα συναισθήματα.

  1. Βόλτα στο Christmas Factory

Αν είσαι παιδί των Χριστουγέννων ακόμα μέσα σου, δεν έχεις παρά να κάνεις τη βόλτα σου στο χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Τεχνόπολη. Όσο και αγχωμένος να νιώθεις ένα ζαχαρωτό από το candy bar θα σε κάνει να νιώσεις -με την καλή έννοια- παιδί. Άσε που θα μπεις και στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

  1. Τρέξιμο στο Πεδίον του Άρεως

Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Τρέχοντας στο Πεδίον του Άρεως και θα κάνεις την άκρως ευεργετική για τον οργανισμό σου αερόβια άσκηση, παράγοντας την ορμόνη της ευτυχίας, κοινώς ενδορφίνες και θα περιηγηθείς στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Περιφέρειας με τα ξύλινα σπιτάκια που είναι έτοιμα να σου προσφέρουν από μια ζεστή σοκολάτα μέχρι στολίδια.

  1. Παρακολούθησε μια θεατρική παράσταση

Φεύγοντας από το πνεύμα των Χριστουγέννων, για σένα που ακούς το «Ω Έλατο» κι είσαι με ένα σπίρτο στο χέρι, έτοιμος να τα κάψεις όλα τα προς πώληση δέντρα στο Πεδίον του Άρεως, υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες. Μπορεί τα μέτρα να είναι αυστηρά και η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, αλλά επιτέλους έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια τα κλειστά έργα άνοιξαν και πάλι και μάλιστα, με εκπληκτικές παραστάσεις. Pro Tip: Προτίμησε κωμωδία, αν νιώσεις ψυχολογικά πεσμένος.

  1. Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη

Το κόσμημα της Αθήνας έκανε εγκαίνια το καλοκαίρι και στα 11.000 τετραγωνικά του φιλοξενεί μόνιμες και περιορισμένου χρόνου εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Πίστεψέ με, θα σου πάρει χρόνο να περιδιαβείς και τα 11.000 τ.μ..Αφιέρωσε ολόκληρη μέρα.

  1. Ποδηλατάδα στο Σταύρος Νιάρχος

Στο Φαληρικό Δέλτα, με έναν στολισμό που ζηλεύουν και τα μεγαλύτερα πάρκα στο εξωτερικό, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε περιμένει να περιηγηθείς στις εγκαταστάσεις του με το ποδήλατό σου. Αν πάλι δεν είσαι των δίτροχων, κανένα πρόβλημα, η βόλτα και μόνο πεζή αξίζει τον κόπο για να αδειάσεις το μυαλό σου από τις αρνητικές σκέψεις.

14 Δεκεμβρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.