5 ερωτήσεις κι απαντήσεις για την Ομοιοπαθητική
5 ερωτήσεις κι απαντήσεις για την Ομοιοπαθητική

5 ερωτήσεις κι απαντήσεις για την Ομοιοπαθητική

  • Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

H ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι σύστημα εναλλακτικής ιατρικής, που επινοήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάνεμαν, με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια» (similia similibus curantur), σύμφωνα με το οποίο η θεραπεία μιας ασθένειας σωματικής ή πνευματικής, μπορεί να επιτευχθεί με χρήση φαρμακευτικών ουσιών που είναι ικανές να προκαλέσουν τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, όταν χορηγηθούν σε έναν υγιή οργανισμό.

  • Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες της Ομοιοπαθητικής;
  1. Ο Νόμος των Ομοίων
  2. Ο Νόμος της Κατευθύνσεως των Συμπτωμάτων και της Θεραπείας
  3. Ο Νόμος του Ενός κάθε φορά Φαρμάκου
  4. Ο Νόμος Ελαχίστου Δόσεως - Αρχή Δυναμοποιήσεως
  • Από ποιους πρέπει να ασκείται η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική, ως επίσημη θεραπευτική, πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς και μόνον.

  • Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από τη φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα. Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα την θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων. ομοιοπαθητικά φάρμακα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται στα φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

  • Στοματική υγιεινή και Ομοιοπαθητική

Όταν κάποιος ακολουθεί την Ομοιοπαθητική, τότε θα πρέπει να στραφεί για τη στοματική του υγιεινή σε προϊόντα φυτική προέλευσης με βάση για παράδειγμα την πρόπολη αντί για φθόριο που περιέχουν οι κοινές οδοντόκρεμες του εμπορίου.

Για παράδειγμα, προτίμησε για τη στοματική σου υγεία τα εξής:

 

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.