Ανακύκλωση Συσκευών από την εταιρεία Korres
Ανακύκλωση Συσκευών από την εταιρεία Korres

Ανακύκλωση Συσκευών από την εταιρεία Korres

Βρείτε ένα κάδο ανακύκλωσης Korres στο Φαρμακείο μας, ΟneCare.

Σε έναν πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών, η εταιρεία Korres δημιουργεί από το “άδειο” μία νέα “όμορφη” διάσταση.

“Απλά ακολουθούμε τη συνείδησή μας. Έχουμε δημιουργήσει έναν κύκλο. Από τη γη και το σπόρο, στο βότανο, στην εκχύλιση, στην έρευνα και στη φόρμουλα, στο τελικό προϊόν και τελικά στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας με μία νέα μορφή για χρήση είτε εικαστική ή πρακτική. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Αυτός είναι ο πλήρης κύκλος των αξιακών επιλογών μας, είναι η δική μας εμμονή. Αυτή είναι η πυξίδα μας, σε ό,τι κάνουμε.” 
Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός & Ιδρυτής της KORRES
 
Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούν τα 6 KORRES Labs που εκφράζουν το όραμα ενός πλήρους κύκλου αξιακών επιλογών: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και η πιο πρόσφατη προσθήκη, το Recycle Lab.
 
Το KORRES Recycle Lab δίνει στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα ζωή.
 
Η εταιρεία Korres εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη νέα μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα. Αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και επιστρέφουν στη ζωή με μια διαφορετική χρήση. Γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της. Στόχος είναι η άδεια ομορφιά να γίνει μια νέα ομορφιά.

KORRES Recycle Lab - Tί είναι;

«Μία μονάδα ανακύκλωσης που δίνει δεύτερη ευκαιρία σε χαρτί, γυαλί και πλαστικό. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συλλέγουμε άδειες συσκευασίες καλλυντικών και τις μετατρέπουμε ξανά σε πρώτη ύλη ή σε art αντικείμενα που επιστρέφουν στα χέρια όσων ανακυκλώνουν.
Ένα εργαστήριο ανακύκλωσης, με γραμμές διαλογής, ταξινόμησης, πλύσης, επεξεργασίας και διαμόρφωσης του υλικού σε δικά μας καλούπια.
Ένα εργαστήριο βιωσιμότητας, ένα μονοπάτι για έναν καθαρότερο πλανήτη, η επιλογή του να συνυπάρχεις αρμονικά με τη φύση».
Κωνσταντίνα Αγγέλη, Head of Sustainability, KORRES

Είναι μια δεύτερη ευκαιρία για χαρτί, γυαλί και πλαστικό σε μια κοινή προσπάθεια μείωσης του οικολογικού μας αποτυπώματος. Ένας σταθμός που δίνει κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία σε όλες τις συσκευασίες.
Σε αυτό το εγχείρημα το φαρμακείο και οι φαρμακοποιοί έχουν ενεργό ρόλο, αφού ειδικοί κάδοι KORRES Recycle Lab έχουν τοποθετηθεί στους χώρους των φαρμακείων και “προσκαλούν” τους πελάτες να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες (από πλαστικό, χαρτί, γυαλί).
Η συμμετοχή είναι σημαντική στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας. Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στην νέα μονάδα ανακύκλωσής μας. Διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό, ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Μετατρέπονται σε design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες.

Τι ανακυκλώνουμε;

ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ / PET Polyethylene Terephthalate- Αυτός ο τύπος πλαστικού ανακυκλώνεται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Η παραγωγή αυτού του ανακυκλωμένου υλικού καταλήγει σε μείωση κατά 90% των εκπομπών CO2.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΩΛΗΝΑΡΙΑ & ΚΑΠΑΚΙΑ / PP Polypropylene-Χρησιμοποιείται ευρέως για συσκευασία. Το κύριο όφελος της ανακύκλωσης PP είναι η μείωση πόρων, όπως το πετρέλαιο και το προπένιο. Υπολογίζεται ότι το 8% του λαδιού που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, αναλώνεται στην παραγωγή πλαστικών. Το ανακυκλωμένο PP είναι εύκολο να διαμορφωθεί σε σχήματα και χρήσεις.

ΓΥΑΛΙΝΟΥΣ ΠΕΡΙΕΚΤΕΣ / Glass & PE -Το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο και μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχόμενα χωρίς απώλεια ποιότητας ή καθαρότητας. Μία διαδικασία η οποία συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών, καθιστώντας τη χρήση του ανακυκλωμένου γυαλιού κερδοφόρα μακροπρόθεσμα, μειώνοντας κόστος και ωφελώντας, παράλληλα, το περιβάλλον.

ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ-Το 40% των απορριμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, είναι χαρτί. Αν και είναι εύκολα λιπασματοποιήσιμο, το χαρτί απαιτεί υψηλή κατανάλωση πρώτων υλών και παραγωγή ενέργειας. Κάθε τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού εξοικονομεί: 17 δέντρα, 28,000 λίτρα νερού, έως 7,600 κιλοβατώρες ενέργειας, 1,600 λίτρα καύσιμης ύλης.

Τα υλικά συσκευασίας ταξινομούνται βάσει σύνθεσης και ανακυκλώνονται με διαφορετικούς τρόπους, για τον λόγο αυτόν και οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης διαθέτουν τρία διαφορετικά συρτάρια για το κάθε υλικό ξεχωριστά.

Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab movement:

• Συλλέξτε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών
• Επιστρέψτε και τοποθετείστε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα συνεργαζόμενα φαρμακεία (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά)
• Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES + design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφετε εσείς για ανακύκλωση.

23 Μαρτίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.