Άνοιξη: 7 τρόποι να ανανεώσεις την ψυχολογία σου
Άνοιξη: 7 τρόποι να ανανεώσεις την ψυχολογία σου

Άνοιξη: 7 τρόποι να ανανεώσεις την ψυχολογία σου

Η άνοιξη και η ελπίδα είναι συνυφασμένες έννοιες στο μυαλό μας, καθώς η φύση συνωμοτεί υπέρ μας, μας δείχνει τη μεγαλειότητά της μετά τον χειμώνα. Μας δείχνει την κρυμμένη της δύναμη κάθε στιγμή που την παρατηρούμε και μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε.

Για αυτό, φέτος την άνοιξη:

  1. Χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί, ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να μας ακούσουμε, χωρίς να μας ασκήσουμε κριτική για όσα λάθη πιθανότατα προηγήθηκαν τον χειμώνα. Κάνουμε έναν εσωτερικό διάλογο σχετικά με όλα όσα πραγματικά επιθυμούμε και τα καταγράφουμε. Χωρίς δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις, απλά καταγράφουμε τις σκέψεις μας. Στη συνέχεια βάζουμε μια σειρά προτεραιότητας στα θέλω μας ώστε να ξεκινήσουμε συνειδητά να εργαζόμαστε πάνω σε αυτά.
  2. Όταν δεν γνωρίζεις από πού να ξεκινήσεις, μπορείς απλά να αναρωτηθείς από πού θα ήθελες να ξεκινήσεις, με τι αισθάνεσαι πιο άνετα.
  3. Ποιες νέες συνήθειες χρειάζεται να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου; Δηλαδή τι χρειάζεται να κάνεις από αύριο που θα δίνει αξία στην ημέρα σου και θα σε οδηγεί πιο κοντά στα θέλω σου; Συχνά υποτιμούμε τη δύναμη των συνηθειών μας, ο Αριστοτέλης έλεγε «είμαστε αυτό που επαναλαμβανόμενα κάνουμε», οπότε παρατηρώντας τις συνήθειές μας μπορούμε να κατανοήσουμε πολλά για την παρούσα κατάστασή μας.
  4. Βάζουμε μικρούς στόχους και μαθαίνουμε να μας επιβραβεύουμε, η επιβράβευση τονώνει την αυτοαξία μας και μας βοηθά να συνεχίζουμε την καλή προσπάθεια.
  5. Υιοθετούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας. Ενας εύκολος τρόπος είναι για 5 τουλάχιστον λεπτά την ημέρα να καθόμαστε σε μια άνετη θέση και να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας. Όταν αρχίζουμε και μπαίνουμε συνειδητά και επαναλαμβανόμενα σε κατάσταση ηρεμίας, τότε σιγούν οι φωνές του εξωτερικού περιβάλλοντος που συνήθως μας αποσπούν και η δική μας εσωτερική φωνή αρχίζει να αποκτά δύναμη.
  6. Μια καλή πρακτική είναι να σκεφτείς τι σου άρεσε και έκανε την καρδιά σας να χτυπά από χαρά όταν ήσασταν παιδιά. Όσο κι αν πιστεύεις ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν δεις τις απαντήσεις και το ουσιώδες εδώ είναι να δείς τι μπορείς να κάνεις πολύ κοντινό με αυτό της παιδικής σας ηλικίας.
  7. Το άφησα για το τέλος, όμως πιστεύω ότι εδώ βρίσκονται όλες οι απαντήσεις, ξεκίνησε να γράφεις στην καθημερινότητα τις σκέψεις σου, σκόρπιες, ανούσιες, ελεύθερες σκέψεις.
    Η αυτόματη γραφή ή Journaling μάς βοηθάει να ακουμπήσουμε σκέψεις καλά κρυμμένες στο υποσυνείδητο που αξίζει να βγουν στο φως. Σκέψεις που πιθανότατα να δώσουν απαντήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία μας ή τη μετέπειτα ζωή μας.
10 Μαΐου 2023
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.