Ανθοφορία και κόκκινα μάτια: Τα κολλύρια είναι η λύση;
Ανθοφορία και κόκκινα μάτια: Τα κολλύρια είναι η λύση;

Ανθοφορία και κόκκινα μάτια: Τα κολλύρια είναι η λύση;

Σίγουρα η άνοιξη είναι μία δύσκολη εποχή για κάποιον που έχει αλλεργία. Τα χορτάρια, τα δέντρα και όλα τα λουλούδια απελευθερώνουν μικρά σωματίδια στον αέρα και έτσι η γύρη μπορεί να μετακινείται μέσω του ανέμου για μεγάλη απόσταση. Όταν, λοιπόν, είσαι αλλεργικός και η γύρη μπει στη μύτη ή στο μάτι σου, το ανοσοποιητικό σου σύστημα προσπαθεί να την απομακρύνει γιατί την θεωρεί απειλή και έτσι εμφανίζονται τα συμπτώματα τις αλλεργίας, όπως το φτέρνισμα ή τα κόκκινα μάτια.

Συνήθως, οι περισσότεροι που έχουν αλλεργίες και κάθε άνοιξη υποφέρουν από ερυθρότητα στα μάτια, καταφεύγουν στα κολλύρια πριν καν πάνε στον γιατρό. Είναι όμως, τα κολλύρια η λύση; Ή για την ακρίβεια, είναι οποιοδήποτε κολλύριο η λύση; Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι σαφέστατα όχι.

Καταρχήν, αν παρατηρείς ότι τα μάτια σου είναι κόκκινα την περίοδο της άνοιξης, προσπάθησε να περιορίσεις τις εξόδους και κυρίως στην εξοχή.

Σε δεύτερη φάση, προμηθεύσου ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για αλλεργίες , που θα σε ανακουφίσουν και στο φτέρνισμα και στα κόκκινα κι ερεθισμένα μάτια.

Αν ωστόσο, τα συμπτώματα επιμένουν με έντονο κνησμό και τσίμπλες που κάνουν τα βλέφαρα να κολλούν μεταξύ τους, θα πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό, διότι υπάρχει περίπτωση να έχεις πάθει επιπεφυκίτιδα, δηλαδή μια βακτηριακή, ιογενή ή αλλεργική λοίμωξη όπου αφήνει το ένα ή και τα δύο μάτια πρησμένα και κόκκινα, συχνά δακρυσμένα και με ερυθρότητα. Είναι εύκολο να εξαπλωθεί και όταν διαγνωστείς και καλό είναι να απέχεις από οποιαδήποτε εργασία μπορεί να κάνεις. Υπάρχουν πολλοί ανώδυνοι τρόποι να την αντιμετωπίσεις, αρκεί να επισκεφθείς τον γιατρό, ο οποίος συνήθως χορηγεί κάποιο αντιισταμινικό κολλύριο, το οποίο όμως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από 10 συνεχόμενες ημέρες ή εναλλακτικά κάποιο κολλύριο με βάση τα κορτικοστεροειδή. Αλλά να θυμάσαι, πως η απόφαση για τη θεραπεία που θα ακολουθήσεις είναι του γιατρού κι όχι δική σου.

 

5 Μαΐου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.